loading
close
SON DAKİKALAR

Eski Türk filmlerini aratmayan sömürü hikayesi

Melis Alphan
Tarih: 22.10.2018
Kaynak: Melis Alphan-Artı Gerçek

Melis Alphan: 'Seni top model yapacağız' diye kandırılıp yıllarca cinsel sömürüye maruz kaldığını iddia eden genç: Organizatör 15 yaşındaki kardeşimi de cinsel eylemleri için kullanmış.

Selim çocukluğundan beri ağır işçilik yaptığı için 2011’de, 21 yaşındayken bel fıtığından ameliyat oldu. Tekstil atölyesinde makineci olduğunu ve günde 12 saat oturduğunu bilen doktor “İşini değiştir”, etrafındakiler “Elin yüzün düzgün, boyun posun var” deyince gidip bir ajansa kaydoldu. Ajans sabah 07:00’den gece yarılarına kadar çalıştırıyor, çekimbaşı 35 TL veriyordu.

Genç adam, figürasyon çekimlerine giderken, bir yandan da birkaç yönetmen ile ünlü menajerin telefon numaralarına ulaşmıştı. Bunlar arasında, bir modellik yarışmasının organizatörünün de numarası vardı. Selim bu modellik yarışmasında şansını deneyip oradan sinema veya dizi sektörüne geçiş yapabileceğini düşündü.

Selim, 2013’te ön elemeyi geçemeyince 2014’teki yarışmaya hazırlanmaya başladı.

30 Nisan’da yarışmanın başvuru formunu şahsen giderek adrese teslim etti.

Binanın kapısından çıkarken içeri yarışmanın organizatörü girdi.

Selim heyecanlandı ve organizatöre ait olduğunu düşündüğü telefon numarasına mesaj attı: “Hocam, bu numara doğru ise eğer, az önce başvuru formunu bırakıp çıktım ve siz binaya girdiniz. Yarışmaya gireceğim. Bana fikir yada öneriniz olursa dinler bir çayınızı içerim.”

Birkaç saat sonra organizatör onu aradı ve “Yarışmaya girmek istiyorsan tanışmamız için ofise gelmen gerek” diyerek onu çağırdı.

Selim ertesi gün organizatörün ofisine gitti. Organizatör “Karşıma geç ve soyun. Vücudunu görmem lazım, bakalım modellik için uygun mu” diye buyurdu. Selim’in üzerinde sadece iç çamaşırı kaldı; organizatör “Onu da çıkart” dedi.

Selim “Onu niye çıkarıyorum?” diye sorunca, organizatör “Sen askerde muayene olmadın mı? Sen yarışmaya girmek istemiyor musun, burayı askeriye gibi düşün, burada askerliğini yapar, tezkereni alırsın” dedi ve sonrasında ona cinsel tacizde bulundu.

“O gün 24 yaşıma girmiştim. Doğum günümde bakirliğimi hayallerim, geleceğim ve aileme düzgün bir hayat kurmak için feda etmiştim. O ofisten çıktığımda midem bulana bulana, kusa kusa, tüküre tüküre yürüdüm ve ağladım. Çünkü organizatörün dediğine göre yarışmaya girmek için bir yol vardı ve bu şarttı!” diyor Selim.

“Cinselliğin mecburi olduğuna bizi ikna etti”

Selim, o yıl yarışmada hileyle E.’yi birinci yaptıklarını söylüyor. Bir gün organizatör Selim’i yeniden ofise çağırdığında, yarışmada derece alan genci organizatöre masaj yaparken gördüğünü anlatıyor: “Bana ‘Bak bu yeni yarışma birincisi. Bu yıl teskeresini aldı’ dedi. Önümüzdeki yılki yarışmaya kadar benim için organizatörle cinsel mecburiyet başlamıştı. Çünkü 24 yıl muhafaza ettiğim bakirliğimi beni kandırarak bozmuştu zaten.”

Selim’in anlattığına göre, olaylar sonrasında şöyle gelişti:

“2014’teki yarışmanın yarı final gala gecesinde organizatör, 19 yaşındaki kardeşimle tanıştı. Ertesi gün kardeşimi ofise getirmemi istedi. Gittik. Organizatör bize ‘Yarışmaya gireceksin; biriniz ikinci, diğeriniz üçüncü olacaksınız’ dedi ve cinselliğin mecburi olduğuna kardeşimi de ikna etti.”

Selim, sonrasında organizatörün onu başka bir erkekle ilişkiye girmesi için kandırdığını anlatıyor: “Bana ‘Ne yap et onu elinde tut, ikimizin de işine yarar’ dedi. Beni onun sevgilisi olarak yarışmacı, adam zengin olduğu için onu da sponsor yapacaktı.”

Selim’in iddiasına göre, birkaç ay sonra organizatör, ona şimdi ünlü olmuş bazı eski yarışmacıların çıplak fotoğraflarını gösterip “Senin de bu tarz fotoğraflarını çekmek istiyorum” dedi. Selim reddetti: “Bana gösterdiği fotoğraflar çok ünlü bir oyuncuyu tehdit ederken şantajda kullandığı fotoğraflardı.”

“15 yaşındaki kardeşimi cinsel eylemleri için kullandı”

Selim’in 14 yaşındaki kardeşinin fotoğraflarını görünce organizatörün “Çok yakışıklı çocukmuş, getir bakalım, belki onu yarışmanın çocuklar için olanına sokarım. Korkma ben pedofili değilim” dediğini söylüyor Selim.

“O ara kardeşim bir-iki defa ofise geldi” diyor.

Anlattığına göre, o dönem organizatör bir bahaneyle Selim ile ilişkisini kesti.

Aradan bir yıl geçti, “Gel barışalım” diyerek Selim’i ofise çağırdı.

Selim ofise gitti. Organizatör Selim’i “Sen boşver yarışmayı, senin için başka planlarım var” diyerek o yılki yarışmaya girmemeye ikna etti.

Selim sonradan kardeşleriyle oturup konuştuğunda, organizatörün kendisiyle görüşmediği bir yıl içerisinde kardeşleriyle bağlantıda kaldığını öğrendiğini anlatıyor:

“O bir yıl içinde 15 ve 20 yaşlarında olan iki kardeşimi ‘Yarışmada derece alacaksınız, ofise gelin ama abinize söylemeyin, o sizin önünüzü kesiyor’ diyerek cinsel eylemleri için kullanmış.”

2018 başında Selim kendisini kandırılmış ve kullanılmış hissettiği için, organizatöre ‘yarışmada dönen dalavereleri, çocuk istismarını basına açıklayacağını’ belirten mesajlar attı.

Sonrasını şöyle anlatıyor Selim:

“Avukatı aradı beni. ‘Sen kaybedersin. Gençsin, hayatın kayar’ dedi ve bir-iki hafta sonra beni ofise davet etti. Organizatör, avukat ve ben oturduk, 1 saat 3 dakikalık ses kaydı aldım. Avukat beni tehdit etti, organizatörün çocukları istismar ettiğini kanıtlayamayacağımı, eğer bir şey yaparsam beni FETÖ’den içeri attırabileceğini söyledi. Küçük kardeşim bana ‘Yaptığı yanına kalmasın, arkandayım’ dedi. Sonra defalarca aradım, telefonumu açmadı, mesajlarıma geri dönüş alamadım.”

Selim en sonunda bir gün hışımla ofise gitti; organizatör ona “Senin için elimden geleni yapacağım. Lütfen sakin ol” dedi.

Bir-iki gün sonra Selim’i yarışmanın yeni sahibi olduğunu söyleyen bir adam aradı, onu görüşmeye çağırdı. Selim ona, bu yarışmadaki mağduriyetinden dolayı oluşan borçlarının silinmesini istediğini söyledi. Selim’in iddiasına göre, adam ‘eğer susarsa’ onu başka bir yarışmaya sokacağını söyleyerek ona vaatlerde bulundu ama sonra telefonlarına çıkmamaya başladı.

“Gençler vaatlerle kandırılıyor”

Selim artık susmak istemediğini söylüyor: “Benim gibi başka gariban insanların hayalleriyle oynanmasın”diyor.

Şahit olduklarını şöyle sıralıyor:

“2 bin ila 4 bin kişi başvuru yapıyor ve başvuru ücreti 150 TL. Fakat yarışma adil olmadığı için bu para ceplerine kalıyor ve kendi çevrelerinden de bir zenginin seçmiş olduğu kişi birinci yapılıyor. Kimi insanlar ‘Dereceye gireceksin’ vaadiyle kandırılıp onlarla ilişkiye giriliyor. İşleri bittikten sonra ise o kişiler kullanılmış olmalarıyla kalıyor. Bu kişi pedofilidir, kardeşime de vaatlerde bulunup benimle görüşmediği sürede onu ilişkiye zorlayıp kullanmıştır.”

Selim şimdi tanıkları ve delilleriyle yargı sürecini başlatıyor.

(Not: Yazıdaki mağdurun ismi kendisini korumak amaçlı olarak değiştirilmiştir.)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları