loading
close
SON DAKİKALAR

Bebek gelin

Yılmaz Özdil
Tarih: 09.12.2022
Kaynak: Yılmaz Özdil - Sözcü

Yılmaz Özdil; Artık yeter diye tweetler atarak bu sorunu çözemeyiz. “Çocuklara nikah kıyan imamlara, sapıkların iki misli ceza verilmesi için kanun çıkaracağız” diyecek siyasetçilere ihtiyaç var.

Tarikat şeyhinin henüz 6 yaşındaki öz kızını, imam nikahıyla, 29 yaşındaki müridiyle evlendirdiği, bebeğe gelinlik giydirildiği, bebeğin yıllarca cinsel istismara maruz kaldığı, 14 yaşına gelince gerdeğe soktukları, 16 yaşında hamile kaldığı, doğum yaptığı, 18 yaşına gelince resmi nikah kıyıldığı ortaya çıktı.

Sapıklığın bu kadarını görmemiştik diyoruz ama, defalarca gördük aslında, onbinlerce defa gördük.

– Bolu'da imam nikahıyla evlendirilen 11 yaşındaki kız çocuğu doğum yaptı.
– Gaziantep'te özel hastanede 18 yaşında birinin kimliğiyle doğum yaptırılan kız çocuğunun, aslında 12 yaşında olduğu tespit edildi.
– İzmir'de 12 yaşında evlendirilen kız çocuğu, sezaryenle doğum yaptı.
– Siirt'te dünyaya geldi, ismi Kader'di,12 yaşında evlendirildi, 13 yaşında anne oldu, 14 yaşında canına kıydı, adı üstünde kaderi böyleymiş denildi, geçildi.
– Ordu'da 13 yaşındayken evlendirilen kız çocuğu, sürekli dayak yediği 40 yaşındaki herifin evi terketmesi üzerine, kendi ailesi tarafından kabul edilmedi, henüz 17 yaşındayken üç çocuğuyla ortada kaldı.
– Samsun'da otomobil çarptı diye koma halinde hastaneye getirilen 14 yaşındaki kız çocuğunun, imam nikahlı eşi tarafından odunla dövüldüğü, sonra da kaza süsü vermek için motosikletle üzerinden geçildiği anlaşıldı.
– Adana'da 13 yaşındaki kız çocuğuna alenen düğün yapıldı.
– Sakarya'da evlendirilen 15 yaşındaki kız çocuğu, evden kaçıp polise sığındı.
– Tekirdağ'da bir noterin, 14 yaşındaki kızlarını evlendirmek isteyen ana-babaya muvafakatname verdiği belirlendi.
– Tokat'ta evlendirilen 12 yaşındaki kız çocuğunun dört aylık hamile olduğu anlaşıldı.
– Ağrı'da 16 yaşında evlendirilen kız çocuğu, işkence yapılmış, tuvalette eli kolu bağlanmış halde bulundu.
– Adana'da imam nikahıyla evlendirilen 16 yaşındaki kız çocuğu, trenin önüne atladı.
– Kayseri'de evlendirildiği herif tarafından sokağa atılan, kamyonet kasasında yaşayan 15 yaşındaki kız çocuğu, av tüfeğiyle canına kıydı.
– Konya'da 16 yaşındayken evlendirilen kız çocuğu, inşaatın yedinci katından atladı.
– 12 yaşındayken 40 yaşındaki evli herife kuma verildiği ortaya çıkan kız çocuğu “yanına yatmaya korkardım, bana oyuncak almayınca ağlardım” dedi.
– 11 yaşındayken 40 yaşındaki herifle evlendirilen kız çocuğu “çocuk doğuramıyor diye dövüldüğünü, üç dört sene kaynanasının koynunda yattığını” söyledi.
– 30 yaşında biriyle evlendirilen 13 yaşındaki kız çocuğu, yıllar sonra gazete röportajında anlattı: “İlk gece beni tek başıma odaya soktular, korkudan bayıldım, kolonya verdiler, evlendirildiğim kişi odaya geldi, ‘hadi gel seninle evcilik oyunu oynayalım' dedi, bu cümleyi hayatım boyunca unutmayacağım.”
– Henüz 14 yaşındayken, beş çocuk, dokuz torun sahibi 70 yaşındaki herife verilen kız çocuğu, yıllar sonra bu konuda araştırma yapan üniversite ekibine anlattı, “hayatımı değiştirme imkanım olsaydı, en önce babamı değiştirirdim” dedi.
– Korunması Gereken Çocuklar Sempozyumu'nda konuşan öğretim üyesi, bizzat yaşadığı hadiseyi anlattı, “Gümüşhane'de yol kenarında bir kız çocuğunu kucağında bebeğiyle ağlarken gördüm, 16 yaşındayken evlendirilmiş, anne olmuş, bebeğinin eli yanmış, ne yapacağını bilmiyordu, bebeğiyle birlikte ağlıyordu, aslında orada bir anne ağlamıyordu, iki çocuk ağlıyordu.”
– Bursa'da 14 yaşında.
– Şanlıurfa'da 13 yaşında.
– Erzurum'da 11 yaşında.
– İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne beş ay içinde 15 yaşından küçük 115 hamile çocuk getirildiği, polise bildirilmediği, üstü örtüldüğü, bu hastaneye yılda 500'ün üstünde hamile çocuk getirildiği ortaya çıktı; 115 hamile çocuğun 39'unun Suriyeli olduğu anlaşıldı.

Hacettepe Üniversitesi son 25 yılda yapılan evlilikleri araştırdı, Türkiye'de -şu anda- her 100 çocuktan 15'i çocukken evlendiriliyor.

Çocukken evlendirilen her 10 çocuktan 4'ü ikinci eş… Kadın sığınma evlerimize sığınanların üçte biri, çocukken evlendirilenler.

Türkiye bu utançta Avrupa şampiyonu.
Afganistan, Uganda, Kongo ve Nijer'in arkasından dünya beşincisi.

Ve, en son… Henüz 6 yaşındayken evlendirilen, 14 yaşındayken gerdeğe sokulan, 16 yaşında hamile kalıp, doğuran bir kız çocuğu.

Artık yeter diye tweetler atarak bu sorunu çözemeyiz.
Küfrederek, beddua ederek çözemeyiz.
Küfrederek olsaydı, bin kere halledilirdi.

Politikacılar bu sorunun “kök” sebebini aslında gayet iyi biliyorlar.
Oy kaybederim diye hesap edip, o konuya hiç girmiyorlar.
Sosyal medyada kahramanlık peşinde koşan gazeteciler de aslında gayet iyi biliyorlar, ama… Hassasiyetle tepki gösteriyormuş gibi yapıp, “şerefsizler, haysiyetsizler” filan diye geçiştiriyorlar.

Halbuki…
Bu insanlık suçu, sadece şerefsiz babalar, haysiyetsiz dünürler, sapık damatlarla işlenmiyor, nikahı kıyan imamların nezaretinde işleniyor.

Bu insanlık suçunun kök sebebi, dini nikahın suistimal edilmesidir.

Çünkü…
Akp'den önce “resmi nikah kıyılmadan dini nikah kıymak suç” tu.
Türk Medeni Kanunu'na göre, resmi nikahın ispatı olan “aile cüzdanı” gösterilmeden, dini nikah kıyılması yasadışıydı, cezası vardı.
Akp'nin Anayasa Mahkemesi bu kanun maddesini iptal etti.
“Sonradan resmi nikah kıydılarsa, sorun yok” dedi.
Böylece…
Çocukların evlendirilmesine yol verildi.

Bilahare, aynı Anayasa Mahkemesi, çocukların “cinsel ilişkiye rıza” yaşını 15'ten 12'ye indirdi.
Böylece…
12 yaşında imam nikahıyla evlendirilen çocuklara “rızası var” denildi.

15 yaşını tamamlamamış çocuklara yönelik her türlü cinsel davranış, hukuken, cinsel istismar kabul ediliyordu.
Anayasa Mahkemesi bunu da iptal etti.

Netice?
İmamlar çocuklara nikah kıyıyor.

Ebeveynler istedikleri kadar cahil ve ahlaksız olsun, dünürler istedikleri kadar cahil ve utanmaz olsun, damatlar istedikleri kadar sapık olsun… İmamlar rıza göstermese, bu insanlık suçu işlenebilir mi?
İmamlar, nikahını kıy diye kendilerine getirilen kız çocuklarını polise, jandarmaya, savcıya bildirse, bu talihsiz kız çocukları, babaları hatta dedeleri yaşındaki sapıkların yatağına sokulabilir mi?

İmamlar bu suçun olmazsa olmazıdır.

Çocuğun annesine babasına dava açılıyor, sapık damat yargılanıyor, çocuğun hamileliğini ihbar etmeyen doktora suç duyurusunda bulunuluyor, muhtara bile hesap soruluyor, bostan korkuluğu musun, haberin yok muydu diye… Nikahı kıyana dokunulmuyor.

40 senedir bu memlekette gazetecilik yapıyorum, onbinlerce defa çocuk yaşta evlilik trajedisini haber yaptık, iş işten geçtikten sonra hep ailelere hesap soruldu, sapık damatlar cezalandırıldı, doktorlar kınandı, muhtarlar ayıplandı, alakası olan herkese bir şekilde dokunuldu, nikahı kıyanların kılına bile dokunulmadı.

Artık yeter diye tweetler atarak bu sorunu çözemeyiz.
“Çocuklara nikah kıyan imamlara, sapıkların iki misli ceza verilmesi için kanun çıkaracağız” diyecek siyasetçilere ihtiyaç var.

Bu konuda net tavır koyacak, “pedofilinin prezervatifi değiliz” diyecek, namuslu imamlara ihtiyaç var.
“Çocuklara nikah kırmızı çizgimizdir” diyecek, dinimize saygılı din adamlarına ihtiyaç var.

Küfrederek olmuyor.
Küfürle bedduayla keşke olsaydı, bin defa hallolurdu.
Bu suçun olmazsa olmazı imamlardan sadece birinin yakasına yapışılsın, ibret için sadece birine bile hesap sorulsun…
Çocuk yaşta evlilik trajedisi yüzde 99 sona erer bu ülkede.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları