loading
close
SON DAKİKALAR

Gümüşlük 'sükûnet'e hazırlanıyor

Gümüşlük 'sükûnet'e hazırlanıyor
Tarih: 12.02.2012 - 04:22
Kategori: Çevre

Muğla'nın Bodrum ilçesinde tarihi geçmişe sahip Gümüşlük beldesi, Cittaslow Ağı'na üye olmak ve 'Sakin Şehir' unvanını almak için fizibilite çalışmalarına başladı

Gümüşlük Belediye Başkanı DP’li Mehmet Tire, yaptığı açıklamada, Gümüşlük beldesinin bu ağa üye olabilmesi için zaten koşulların yüzde 70’inin hazır olduğunu belirtti. 

Tire, "Bir beldenin bu unvanı alabilmesi için geleneksel yapıların korunması, araçların şehir merkezinden çıkarılması, yerel ürünler ve yenilenebilir enerji kullanılması, kent dokusunun korunması ve gürültü kirliliğin önlenmesi gibi kriterler gerekiyor. Tarihi, kültürü, cennet koyları, doğası ve sessizliği ile Türkiye’nin ender cennet köşelerinden beldemizin sakin şehir unvanını alacağına inanıyorum" dedi. 

Tire, Bodrum’a 18 km. uzaklıkta 3 bin 500 yıllık antik Myndos kalıntıları arasında yer alan Gümüşlük’ün, bu unvanı alabilmesi için gerekli kriterler konusunda fizibilite çalışmalarına başladıklarını anlattı. 

Tire, "Yaz aylarında radyo bile çalınmasına izin vermediğimiz beldede, Cittaslow Ağı’na üye olmak için meclis kararı alıp müracaatımızı yapacağız. Sakin Şehir unvanı denizlerin temizliğini gösteren Mavi Bayrak gibi turizmde en önemli ve değerli faktörlerden biri. Beldemizin turizm değerine ciddi katkıda sağlayacak bu unvanı almak için tüm şartları en kısa zamanda yerine getireceğiz. Beldemizin sessizliği ve güzellikleri nedeniyle yaklaşık 550 yabancı yerleşerek burada yaşamayı tercih etti" diye konuştu. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları