loading
close
SON DAKİKALAR

Güzelbahçe Belediyesi, tarım alanına asfalt dökülmesini belediyeye ait araçlarla yolları kapatarak engelledi

Güzelbahçe Belediyesi, tarım alanına asfalt dökülmesini belediyeye ait araçlarla yolları kapatarak engelledi
Tarih: 25.09.2018 - 14:18
Kategori: Çevre

İzmir’in doğal güzellikleriyle öne çıkan Güzelbahçe ilçesinde, tarım alanına yapılmak istenilen GoKart ve motor sporları pisti için İzmir Karting Kulübü’nün çalışmalara başlamasına halk ve Güzelbahçe Belediyesi tepki gösterdi.

İzmir Karting Kulübü’nün söz konusu tarım alanında asfalt dökümüne başlayacağı haberini alan Güzelbahçe Belediyesi, yollara belediyeye ait çeşitli araçlar koyarak asfalt aracının bölgeye girmesini engelledi. Bunun üzerine ‘Yolu kapatmak, ulaşımı engellemek’ gerekçesiyle tutanak tutan jandarma belediye çalışanlarını engellemeye çalıştı. Belediye ekiplerinin kararlılığı sonucunda asfalt döküm işlemi yapılamadı.

BirGün'den Demet Sargın'ın haberine göre; Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP’li Mustafa İnce, “Söz konusu alan tarım arazisidir. Bu alanla ilgili bir plan değişikliği yapılmadan başlatılan inşaat kaçaktır” dedi.

Zeytincilik ve hayvancılık yapılan bölgeyle ilgili firmanın kurumlardan aldığı görüş onayı belgelerine sığındığını ancak söz konusu alanın tarım arazisi statüsünde olduğu için bu belgelerin bir değer taşımadığını da sözlerine ekleyen Başkan İnce sözlerini şöyle sürdürdü: “Söz konusu alanda imar planı değişikliği yapılmadan inşaat yapılamaz. İnşaatı yapmak istene firma, mesele çok daha uzun süredir gündemde olmasına rağmen bize başvurusunu kaymakamlık üzerinden daha dün yaptı. Biz belediye olarak bu kaçak inşaatın yapımını engellemeye çalışıyoruz. Halkımız da destek veriyor ama desteğin büyümesi lazım. Bu inşaatın orada yapılması kabul edilemez.”

"DOĞAYLA UYUMLU PROJELER İSTİYORUZ"

Bölge sakinlerinden Cem Yüksel ise, “Bugün burada belediyeyle birlikte bir direniş yaptık. Biz burada doğanın dengesini bozacak hiçbir proje istemiyoruz. Bölgemizde ancak doğayla uyumlu, havayı kirletmeyecek, gürültü kirliliği yapmayacak projeler olabilir.”

UZMANLAR VE HALK KONUYLA İLGİLİ BİR ARAYA GELİYOR

Konuyla ilgili birlikte konuşup çözüm yolları aramak isteyen halk ve belediye yetkilileri bugün saat 16.30’da Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya gelecek. Etkinlikde panel de gerçekleşecek. Güzelbahçe Kültür, Çevre ve Güzelleştirme Derneği’nden Tuğrul Şahbaz’ın moderatörlüğünü yapacağı panelde Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi, İzmir Tabip Odası Çevre Sağlığı Komisyonu üyesi ve Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ahmet Soysal, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil Kınay Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Yçn. Kur. Üyesi Zeynep Bıyık da söz alarak halkı bilgilendirecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları