loading
close
SON DAKİKALAR

''hal yönetimi bir çare bulmalıdır''

''hal yönetimi bir çare bulmalıdır''
Tarih: 12.02.2012 - 17:00
Kategori: Çevre

Kumkapı'da bulunan Su Ürünleri Hali'nde çöpler denize dökülüyor.

Av sezonunun açıldığı 1 Eylül tarihinden beri hareketli günler yaşamaya başlayan Kumkapı'daki Su Ürünleri Hali'nde sabah saatlerinde getirilen balıkların, mezatla alıcılarını bulmalarından sonra çevrede ve mezat alanında kalan çöplerin bir kısmı toplanarak konteynerlere konulurken arta kalan balık artıkları, kağıt ve plastik çöpler halin temizlik görevlilerince tazzikli su sıkılarak denize süpürülüyor.

Halin su yüzeyinde büyük kirlilik yaratan bu uygulamadan şikayetçi olan balıkçılar ve balık esnafı, hal yönetiminin çevre düzenlemesi, otopark düzenlemesi gibi işlerinin yanı sıra çevre kirliliğini engellemek için de çalışmalar yapmasını istediklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesisinin, "deniz yüzeyi temizleme" teknelerinin, halin çevresinde deniz yüzeyindeki çöpleri temizlediğini, ancak bunun yetersiz olduğunu söyleyen balıkçı ve tekne sahibi Murat Dinçer, "Çöplerin denize süpürülmesi büyük bir çevre felaketi yaratıyor. Balıkçılık ve deniz kirliliğinin giderilmesi için milyarlarca liralık yatırımlar yapılırken, burada çöplerin denize dökülmesi işgüzarlıktır. Hal Yönetimi buna bir çözüm bulmalıdır" dedi.

Dinçer, ayrıca tekne sahiplerinin ve çalışanlarının denize çöp ve atık dökmemek için azami gayreti gösterdiklerini belirterek, "Son yıllarda yapılan çalışmalar ve eğitimler sayesinde birçok balıkçı bilinçlenerek, deniz kirliliğinin giderilmesi için dikkatli davranmaktadır. Ancak yine de Hal Yönetimi ve belediyenin teknelere çöplerini denize dökmeyerek teslim etmeleri için çöp kartı gibi tam denetim sağlayan uygulamalar yapmalıdır. Hal Yönetiminin yaptığı uygulama ile deniz yüzeyinde çirkin bir görüntü sağlayan çöpler, ekolojik dengeye zarar vermekte, deniz tabanında biriken çöpler de hal genelinde 4-5 metre olan deniz derinliğini yer yer 1 metrenin altına düşürmektedir. Bu teknelere tehlike oluşturmaktadır" şeklinde konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları