loading
close
SON DAKİKALAR

HES bitti, Danıştay'dan karar geldi!

HES bitti, Danıştay'dan karar geldi!
Tarih: 28.11.2018 - 08:44
Kategori: Çevre

Danıştay, Artvin Şavşat’ta inşaatı tamamlanan Susuz HES’e ilişkin bozma kararı verdi. Avukat Halis Yıldırım, “HES, davadan önce bitti. Bu bir garabettir” ifadesini kullandı.

Artvin’in Şavşat ilçesinde bulunan ve inşaatı tamamlanan Susuz HES’e ilişkin, bölgede yaşayan yurttaşları sevindiren bir karar çıktı. Danıştay, 28 kişinin temyiz başvurusu üzerine, Susuz HES’e ilişkin bozma kararı verdi. 2011 yılından bu yana yapımı sürdürülen ve Arpalı- Hanlı deresi üzerinde konumlandırılan Susuz HES’e ilişkin dava, süresinde açılmadığı için daha önce reddedilmişti. Ardından da 28 köylü, temyiz başvurusunda bulundu. Daha önce de karar, ‘ÇED olumlu’ duyurusunun yönetmeliği uygun yerlerde ve gerektiği biçimde ilan edilmemesi nedeniyle yurttaşlar nedeniyle bozulmuştu. Ancak buna rağmen, Rize İdare Mahkemesince eski kararda ısrar etmiş ve dava süre aşımı gerekçe gösterilerek reddedilmişti

Danıştay, Susuz HES’e ilişkin verdiği bozma kararında, şunlar dile getirildi: “Köylerde duyuru yapılmadığı, dolayısıyla ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ kararının bölgede yaşayan halka duyurulmadığı anlaşılmaktadır.”

DOSYA ÜÇ YILDIR BEKLİYORDU

BirGün’e karara ilişkin konuşan Avukat Halis Yıldırım, şunları söyledi: “Halkın istemi üzerine gerçekleştirdiğimiz temyiz başvurumuz, üç yılı aşkın bir süredir Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu’nda bekliyordu. Nihayet halkın ve tüm canlılar lehine bozma kararı verildi. Görüldüğü üzere HES, davadan önce bitti. Bu bir garabettir. Ayrıca, aynı dere üzerinde iki HES daha Hanlı HES olarak başlamıştır. Sayısız kez yinelediğimiz hukuksuzluğun bundan daha açık örneği nerede var? Şimdi bu kararın gereğini yerine getirme zamanıdır.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları