loading
close
SON DAKİKALAR

HES hukuksuzluğuna ‘göz yummayın’

HES hukuksuzluğuna ‘göz yummayın’
Tarih: 12.02.2012 - 17:14
Kategori: Çevre

Çaykara İlçesine bağlı Solaklı Vadisinde yapımı planlanan hidroelektrik santral (HES) projelerine karşı çıktıkları için tehdit edilmelerini ve tanık oldukları hukuk dışı uygulamaları protesto etti.

Karaçam ve Köknar köyü sakinleri, Trabzon’un, Çaykara İlçesine bağlı Solaklı Vadisinde yapımı planlanan hidroelektrik santral (HES) projelerine karşı çıktıkları için tehdit edilmelerini ve tanık oldukları hukuk dışı uygulamaları protesto etti.

Köylüler adına açıklama yapan Ali Dursun, HES firmalarının bölge halkının, huzurunu, can güvenliğini ve yaşam hürriyetini tehdit ettiğini ifade ederek, idari yetkililerin yaşananlara göz yumarak firmaların yanında yer almasını kabul edilemez bulduklarını belirtti.

Hukuki süreç devam etmesine rağmen, HES firmalarının asker desteği ile vadilerine zorla girme teşebbüsünde bulunduklarını kaydeden Ali Dursun, bölge halkının her türlü demokratik ortamda hakkını aramasına rağmen devletin bölge halkını yok sayması özgür bir ülkede yaşanılacak bir durum olmadığını söyledi.

Dursun sözlerini şöyle tamamladı: “Bu andan sonra bölgede yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğun sorumlusu kesinlikle bizler olmayacağız. Bizler yaşam alanlarımızı korumaya devam edeceğiz. Mücadelemiz yaşam mücadelesidir ve meşrudur”.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları