loading
close
SON DAKİKALAR

HES inşaatı nedeniyle dere yatağı hafriyat alanı oldu

HES inşaatı nedeniyle dere yatağı hafriyat alanı oldu
Tarih: 07.09.2018 - 16:55
Kategori: Çevre

Ordu'daki Çiseli Şelalesi’nin üst kesiminde inşaatı devam eden Selimiye Hidroelektrik Santrali nedeniyle dere yatağına zarar verildi.

Çiseli Şelalesi’nin üst kesiminde inşaatı devam eden Selimiye Hidroelektrik Santrali (HES) nedeniyle dere yatağına zarar verildiğini belirten Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Gül Ersan, “HES, derelerin yok edilmesi demek” dedi.

ORÇEV Başkanı Gül Ersan, Altınordu’da yapımı devam eden Selimiye HES inşaatının Çiseli ve Kurşunçal Şelaleleriyle Kabaçağlayan’ı olumsuz etkilemeye devam ettiğini belirterek “Daha önce yöre insanlarıyla çeşitli sivil toplum örgütleri bu inşaatın bölgeyi tahrip edeceği uyarılarında bulunmuştu. Dernek üyelerimiz de ilgili kurumlara bölgenin koruma altına alınması için dilekçeler vermişti. Ayrıca bu bölge turizm alanı olarak Ordu’nun önemli noktalarından biriydi” diye konuştu.

’ŞİKAYETLER GÖZ ARDI EDİLİYOR’   

HES şirketlerinin projelerine bile uymadıklarını ifade eden Ersan, “Geçtiğimiz günlerde yöre halkı, Çiseli ile Kurşunçal Şelalelerinin arasında yer alan Kabaçağlayan’ın döküldüğü yere HES şirketinin hafriyat boşalttığını gördüler. Şirketin proje tanıtım dosyasında hafriyat depolama alanları belirtilmiş ancak şirket bu alanların yerine dere yatağını kullanıyor. Daha önce dernek olarak biz de, yine aynı nedenle şirket hakkında şikayette bulunmuştuk ancak HES şirketine bir ceza verildiğini duymadık.”

Şirketlerin verdikleri taahhütlere uymadıklarını anlatan Ersan “Şikayetler kurumlar tarafından göz ardı ediliyor, doğanın talanı hız kesmeden devam ediyor” dedi.

Kaynak : Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları