loading
close
SON DAKİKALAR

Heybeliada'da orman yangını kontrol altına alındı

Heybeliada'da orman yangını kontrol altına alındı
Tarih: 21.08.2021 - 14:00
Kategori: Çevre

Heybeliada'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

Alınan bilgiye göre, Heybeliada'da ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.

İMAMOĞLU'NDAN  AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çıkan yangını kontrol altına almaya çalıştıklarını belirtti. İmamoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Heybeliada’da çıkan yangına bölgedeki tüm itfaiye ekiplerimiz tarafından müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ile koordineli şekilde yangını büyümeden kontrol altına almaya çalışıyoruz. Gelişmeleri paylaşacağız" dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, ''Balıkesir ve Bursa'dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya'dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 adet itfaiye aracı adaya hareket halindedir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır'' denildi.

Vali Ali Yerlikaya'dan açıklama: Kontrol altına alındı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, yangının saat 14.55 itibariyle kontrol altına alındığını duyurdu.

Vali, "Heybeliada’daki yangın 14.55 itibarıyla kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Heybeliada halkına ve yangın söndürme ekiplerimize teşekkür ediyorum. İstanbul’umuza geçmiş olsun" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları