loading
close
SON DAKİKALAR

İçme suyu kaynak havzalarında mutlak koruma alanları kaldırıldı: Su havzalarına inşaat yapabilmenin yolu açıldı

İçme suyu kaynak havzalarında mutlak koruma alanları kaldırıldı: Su havzalarına inşaat yapabilmenin yolu açıldı
Tarih: 14.03.2018 - 10:38
Kategori: Çevre

İBB Meclisi CHP Üyesi Namık Kemal Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğinde gerçekleştirdiği değişiklikleri hazırladığı yazılı soru önergesi işle İBB Meclis gündemine taşıdı.

Önergesini Meclis toplantısında sözlü okuyan CHP’li Kemal Ceylan şu cümlelere dikkat çekti ve şu kritik soruları sordu: “Bakanlık içme suyu kaynak havzalarında kısa, orta ve uzun mesafe mutlak koruma alanlarını kaldırıldı. Bu karara göre artık su havzalarına inşaat yapılacak, maden ocağı açılabilecek her türlü atık dökülebilecek. İstanbullular için hayati önemi olan Bakanlığın bu kararına AKP’li Başkanlar, AKP’li Meclis Üyeleri ve AKP’li Başkan Mevlüt Uysal itiraz edecek mi? Uzmanlar Kanal İstanbul projesinin su toplama havzalarını yok edeceğini söylüyor bu doğru mu? Çevre ve Şehircilik Bakanlığının içme suyu kaynak havzalarını mutlak koruma alanlarından kaldırılma kararı Kanal İstanbul projesinin önünü açma kararı mıdır? İstanbulluların oyunu temsil eden İBB Başkanı olarak, uzmanların olumsuz görüşlerini dikkate alıp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve kanal İstanbul’u ısrarla isteyen genel başkanınıza İstanbulluların kaygılarını anlatacak mısınız? ”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2018 yılı Şubat ayı Meclis toplantılarında Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi N. Kemal Ceylan’ın imzası ile önerge meclise sunuldu ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edildi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları