loading
close
SON DAKİKALAR

iklim degişiklikleri sergisi

iklim degişiklikleri sergisi
Tarih: 12.02.2012 - 23:21
Kategori: Çevre

Amerikan Doğal Tarih Müzesi’nin 2008 yılında New York’ta açtığı ve 237 bin kişi tarafından ziyaret edilen “İklim Değişikliği” sergisi İstanbul'da...

Amerikan Doğal Tarih Müzesi’nin 2008 yılında New York’ta açtığı ve 237 bin kişi tarafından ziyaret edilen “İklim Değişikliği” sergisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve Türk Telekom ana sponsorluğunda Santralistanbul’da izleyiciyle buluşuyor. Sergi,   ArterTasarım ve REC Türkiye işbirliğiyle   4 Ekim-15 Ocak 2012 tarihleri arasında Santralistanbul Ana Galeri’de izlenebilecek.

Sergi, temelde iklim değişikliği ve küresel ısınma konusunda farkındalık yaratmak ve birey olarak yapılan davranışların kısa ve uzun vadede doğurduğu etkiler hakkında kamuoyunu bilinçlendirmeyi hedefliyor.

21’inci yüzyılın en karmaşık, önemli, bilimsel ve sosyal konusu hakkında bilgi veren “İklim Değişikliği” sergisi, her yaştan ziyaretçiye hitap ederken, gelecek nesiller için de iklim değişikliğinin yol açacağı sonuçları sunuyor. Tek bir çözümün olmadığına dikkat çeken sergi, ziyaretçilere kişisel, toplumsal ve devletlerarası eylemlerin bu soruna ne kadar etkili çözümler sunabileceğini de gösteriyor.Sekiz bölümden oluşan “İklim Değişikliği” sergisinde, 4 adet interaktif, 4 adet anime küre, 2 adet video gösterimi, 20 adet teşhir objesi yer alıyor. ArterTasarım tarafından Türkiye’ye getirilen ve REC Türkiye’nin uygulama ortağı olduğu sergiye her iki kurum tarafından geliştirilen ilave bir bölüm eklenerek, Türkiye’den örneklere de yer verilecek. Ziyaretçiler, günümüzdeki iklim değişikliği, değişen atmosfer, buz, okyanus, kara ve yeni enerji geleceğiyle ilgili detayları bu sergide bulabilecekler.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları