loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir Valiliği, 3 jeotermal santral kuyusu açılması için izin verdi

İzmir Valiliği, 3 jeotermal santral kuyusu açılması için izin verdi
Tarih: 03.02.2018 - 16:53
Kategori: Çevre

İzmir Valiliği, içerisinde zeytin ağaçlarının da bulunduğu orman ve tarım arazilerine jeotermal santral kurulması için izin verdi.

Havayı, suyu, toprağı tehdit eden jeotermal santraller İzmir’de de yaygınlaştırılıyor. İzmir Valiliği Karabağlar’dan sonra Gaziemir’de de ormanlık ve tarım arazileri üzerinde ve yerleşim alanlarına yakın bölgelere jeotermal santral kurulması için ÇED sürecini başlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sitesinde yer alan ÇED raporuna göre jeotermal santral Demay Turizm Enerji Şirketi  tarafından kurulacak. 4170 hektarlık ruhsat alanının içinde 3 ayrı noktada sondaj kuyuları açılacak. Sondaj kuyularından biri 1/100000 çevre düzeni planlarına göre orman alanında iki tanesi ise tarım arazisi sınırları içerisinde kalıyor. Her biri kuyu ortalama 500 metre derinliğinde olacak.

RUHSAT ALANINDA ZEYTİNLİKLER VAR

Sondaj kuyularının konutlara yakınlığı 80 metreye kadar düşüyor. Kuyulardan bir tanesi Uzun Dere’nin kollarından birine 15 metre uzaklıkta kalıyor. Projenin ruhsat alanı sınırları içerisinde korunması gereken zeytin alanları da bulunuyor. Yine kuyulardan biri Uzundere’deki JES santralinin yakınlarında yer alıyor. 

Kaynak : Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları