loading
close
SON DAKİKALAR

''Kabul et ya da etme, eşcinseller her yerde''

''Kabul et ya da etme, eşcinseller her yerde''
Tarih: 02.07.2012 - 12:29
Kategori: Sağlık, Yaşam

LGBT örgütleriyle binlerce kişinin katıldığı Taksim 10. Onur Yürüyüşü'nde anayasada eşitliğin güvence altına alınması talep edildi...

*foto sol haber

Bir çok etkinlikler, atölyeler, panellerin gerçekleştirildiği 20. Onur Haftası, Taksim'de binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle tamamlandı.


Taksim Meydanı'nda biraraya gelen eylemciler,  "Faşizme inat yaşasın hayat", Alışın her yerdeyiz",  "Dünya yerinden oynar, ibneler özgür olsa",  "LGBT hakları çocuğumun hakları" , "Meclis, TCK, Ayrımcılık yapma", "Kabul et yada etme, eşcinseller her yerde", ''Velev ki ibneyiz, alışın her yerdeyiz'' sloganları eşlinde Tünel Meydanı'na yürüdü.



Yürüyüşe LGBT örgütleri ile birlikte LİSTAG Aile Grubu, feministler, Gökkuşağının Kızılı, Emekçi Hareket Partisi (EHP), Sosyalist EBT Hareketi,  BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder de destek verdi.

''Gelecek açısından umut verici''


Onur Yürüyüşü tertip komitesi adına basın açıklamasını okuyan İdil Engindeniz Şahan, LGBT hak ve özgürlük mücadelesine kapsamında yapılan Onur Yürüyüşü'ne katılanların sayısı 25 kişiden 10 binlere ulaştığını söyleyerek, bunun gelecek açsından umut verici olduğunu, 20 yıl önce Onur Haftası'nı düzenlemeye çalışanların evleri basılırdı, yurtdışından gelen katılımcılar sınırdışı edilirdi.  Gözaltılar yaşandırdı" dedi.


O günlerde neler yaşandığını anlamak için belleklerini kırcaladıklarını, bir çok acının, öfkenin barındığını, ama aynı zamanda dayanışma ve sevgininde yer aldığını söyleyen Şahan, o zamanlar bir yandan tacize uğrayan arkadaşlarını hatırladıklarını, bir yandan da LGBT örgütünü kurduklarını anımsadıkalarının altını çizdi.

'' Anayasa eşitliğinin güvence altına alınmasın''


İdris Naim Şahin, 'gey belediye başkanı inşallah olmaz' diyen Melih Gökçek ve eşcinselliğin suç sayılması yönünde açıklamalar yapan Saadet Partisi gibi örnekler nefret suçlarına zemin hazırlamakta, LGBT cinayetlerini meşrulaştırmaktadır" diyen Şahan, anayasa eşitliğinin güvence altına alınmasını ve bireyi hastalıklı ilan eden maddi, manevi zorluk yaşatan koşulların değişmesini talep ettiklerini belirtti.


"Nefret söylemi yaşama hakkımızı tehdit ettiği için anayasal eşitliğimizin güvence altına alınmasını istiyoruz" diyen Şahan, anayasaya yönelik taleplerini ise şu şekilde sıraladı:


"Terfi etmek için transları sokaktan toplayan, gey ve lezbiyen çiftleri taciz eden polisi, puan sistemini ve üzerimizde her fırsatta kullanacağı yeni coplarını istemiyoruz!


Seks işçiliği işçiliktir ve güvence altına alınmalıdır. Zorunlu seks işçiliğini kaldırmak için işe alımda bireylere yönelik ayrımcılık son bulmalıdır.


Cinsiyet değiştirme prosedürünün birkaç kişinin onayına baktığı, bireyi hastalıklı ilan eden ve binbir maddi ve manevi zorluk yaşatan halinin değişmesini, kimliklerdeki renk ayrımının kalkmasını talep ediyoruz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları