loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköy'de çevre mitingi

Kadıköy'de çevre mitingi
Tarih: 11.02.2012 - 22:40
Kategori: Çevre

İstanbul Kadıköy'de Küresel Eylem Platformu tarafından "İklimi Değil Sistemi Değiştir" isimli bir miting düzenlendi

Mitinge katılanlar saat 14.00’te Rıhtım Caddesi girişinde toplandılar. "HES, Nükleer, Termik İstemiyoruz- İklimi Değil Sistemi Değiştir" yazılı büyük bir pankart açan grup "Nükleer santral çatlar patlar", "Nükleer santral istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı.

Mitinge katılanlardan bazıları iklim değişikliği ve kirliliğe dikkat çekmek için ağızlarına maske taktı. En önde ise "Barışa Pedal" isimli bisiklet grubu yer aldı. 

Miting nedeniyle Kadıköy’de Rıhtım ve Tıbbiye Caddeleri trafiğe kapatılarken uzun süre yürümek zorunda kalan bazı vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi. Kızgın vatandaşlar polis ekipleri tarafından eylemcilerin yanından uzaklaştırıldılar.

Mitinge katılanlar daha sonra önde bisikletliler olmak üzere İskele Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Katılımcılar miting alanının girişinde oluşturulan arama noktalarından kontrolden geçirilerek içeri alındılar.

Bu sırada kutup ayısı kostümü giyen bir genç kızın polislerin arasından aranarak içeri alınması ilginç bir görüntü oluşturdu. Miting alanında Küresel Eylem Grubu adına basın açıklamasını Tertip Komitesi Başkanı Nuran Yüce yaptı.

İklim krizini çözmek için uluslar arası bir hareket inşa ettiklerini belirten Nuran Yüce "Bu gün 7 kıtada 177 ülkede binlerce etkinlik yapılıyor. Dünyanın her yerinde iklim değişikliğinden kaynaklı kuraklık, tayfun, seller gibi felaketler uzun süredir yaşanmakta. Dünya liderleri her felaketin ardından 'şimdiye kadar böylesini görmedik’ dediler. Şimdi Somali için aynısını söylüyorlar" dedi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları