loading
close
SON DAKİKALAR

Kazdağları'nda siyanürle altın arama faaliyetine karşı 'Su nöbeti'

Kazdağları'nda siyanürle altın arama faaliyetine karşı 'Su nöbeti'
Tarih: 27.07.2019 - 10:30
Kategori: Çevre

Çanakkale'de çevre hassasiyeti olan yurttaşlar Atik Hisar Barajı su toplama havzası ve Kazdağları yapılacak olan siyanürlü altın arama faaliyetine karşı Kirazlı-Balaban bölgesinde "Su nöbeti" başlattı. Çanakkale Belediyesi nöbet için sosyal medya hesabından yurttaşlara çağrıda bulundu. ...

Çanakkale Belediyesi, Atik Hisar Barajı su toplama havzasında yapılacak olan siyanürlü altın arama faaliyetine karşı Kirazlı-Balaban bölgesinde vatandaşların duyarlılık göstermesi için çağrıda bulundu. Çanakkale Belediyesi nöbet için sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımına "Atikhisar Barajı su havzasındaki SİYANÜRLÜ MADEN arama faaliyetine dur demek ve yaşamsal hakkımız olan suyumuza sahip çıkmak için SU NÖBETİ'ndeyiz" notunu düştü. 

 Televizyon programcısı ve ekonomist Cem Seymen de sosyal medya hesabından Atik Hisar Barajı'nda yaşanacak olan çevre katliamına karşı tepki göstererek "Bir Kanadalı şirket gelecek, içme suyu bölgesinde çıkaracağı altını işlemek için siyanür kullanacak. Atikhisar barajı da zehire bulanacak. Üstelik 45 bin söz verip 195 bin ağaç kesecek. Benim yazarken elim titriyor, içim sızlıyor. Çanakkale 250 bin şehidimizin yattığı toprak" dedi. 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları