loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan 'Ruhsar Pekcan' açıklaması: Peşini bırakmayacağız

Kılıçdaroğlu'ndan 'Ruhsar Pekcan' açıklaması: Peşini bırakmayacağız
Tarih: 09.05.2021 - 11:10
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu T24 yayınında Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Ülkeyi yönetemiyorlar, bunun farkındalar. Sözde bizim '128 milyar dolar nerede?' sorusunu tiye alacaklardı. Soru hala yanıt bekliyor.
('128 milyar dolar nerede?' pankartlarının indirilmesi) Dünyanın en normal srousunu soruyoruz. Başkanalrının parasını getirip bizim Merkez Bankası2nın kasasına koymuşuz. Eksi 46 milyar dolar var. 128 milyar doları Hazine ve Maliye Bakanı bu parayı hangi kur üzerinden kimlere sattığını açıklamadı.

Eskiden de Merkez Bankası satıyordu. Sitesinden açıklıyordu. Bunun peşini bırakmayacağız. 

(İmamoğlu'na inceleme ve Soylu'nun 'bence suç' açıklaması) Akıl dışı bir tanımlama. Hukukla bağdaşmıyor. Siz kimsiniz? Ceza kanununu musunuz? Her söylediğinizin yasal düzenleme olduğunu gösteren bir karar mı var? Bütün güvenlik güçlerini yöneten kişi bu. İçişleri Bakanı bu gücü Erdoğan'dan alıyor. Erdoğan soğan-patates üreticilerini bile terörist ilan etmedi mi? Balık baştan kokar. En tepedeki kişi istediği kişiyi suçlayabiliyor, bizim 128 milyar dolar nerede, sorusunu bile suç kabul ediyor. Baş öyle olursa o da böyle olacaktır. Yine de soruşturma için izin vermeyecekmiş? Söylediğinin doğru olmadığını kendisi de kabul ediyor. Erdoğan'a yaranmak içn böyle bir söylem geliştirmiş. Ekrem bey, topluma örnek olan bir kişi. İnançlara, insanlara saygılıdır. Onu hizmet edemez hale nasıl getiririz, arayışı içindeler. Başkan arkadaşlarımıza asla şikayet etmeyeceksiniz, dedim. Onlar bunu yapıyorlar.

(Sedat Peker'in iddiaları) Yurt dışına giderken suçunu bilmiyorlar mıydı? Pasaport verildi, göderildi. Bir kişi (Alaattin Çakıcı) siyasi parti başkanı tarafından ziyaret edildi, onla ilgili düzenleme yapıldı mı, yapıldı. İçişleri Bakanı bu tartışmalara sadece seyirci. Uyuşturucu arttı, fakir fukaranın çocukların uyuşturucuya alıştırıldığını biliyorlar mı? Uyuşturucu ticaretini yapanları biliyorlar. Gençlerin önüne uyuşturucu koyanlardan hesap sormuyorlar.

Saadettin Tantan emniyet müdürüyken bütün suç örgütlerini sıfırladı. Demek ki kararlı olursanız, mafyayı, yer altı örgütlerini engellersiniz. Siyasetçiyle mafya el ele tutuşursa, sorunlarını mafya aracılığıyla çözmeye çalışırlarsa Türkiye başka bir  yere evrilmiş olur.

(Alaattin Çakıcı'nın tehditleri) Devleti yönetenler suçlamazlar, suçun oluşmasını engellerler. Suçun oluşmasını engellemiyor, sırtlarını sıvazlıyorsunuz.

Reza Zarrab devletin protokol koltuğuna oturtulmadı mı? ABD'ye 2 kez nota verilmedi mi? Aranan kişi (SezginBaran Korkmaz)  elini kolunu sallayarak ülkeden çıktı. Hangi önlemi aldınız? 

17-25'ten sonra bile Gülen terör örgütüyle ilişkide olan Fettah Tamince'yi protokole alıyorlar. Bank Asya'nın önünden geçeni hapse attılar beyefendiler krallar gibi yaşıyorlar. 

Bütün bilgiler devletin arşivinde vardır. 

Rüşvet alan kişi büyükelçi atanır mı? Atadılar. Rüşvet aldığı belli. Birinin belgesini ben açıklamıştım. Dava dosyasından çıkarmıştım. Orası öyle olursa ticaret bakanı da böyle yapar. Yolsuzluğu meşrulatırdığınız andan itibaren yolsuzlukla mücadele edemezdiniz. Parmağımıda yüzükten başka bir şey görürseniz bilin ki hırsızlık yapmışımdır, diyen Erdoğan malvarlığıyla tehdit ediliyor.

Ruhsar Pekcan'ı bakanlıktan aldılar. Onu da büyükelçi tayin ederler. Rüşvet alanlar büyükelçi atandığına göre yeni büyükelçi adayı da Ruhsar Pekcan'dır. Bunun peşini bırakmayacağız. Yolsuzukların ardında duran kim toplumun önüne koyacağız.

Devleti soyulcak bir organizasyon görüp rantları kendi hakkınızmış görürseniz Kanal İstanbul olur.

O havzayı gezdim. Olağanüstü güzel bir doğa harikası. Orayı yok edeceksiniz. İster ihale etsinler ister etmesinler. Kime verirlerse versinler, iktidar olduğumuzda ihaleye giren yabancı ülke olursa o ülkeyle aramıza mesafe koyacağız. Onların paralarını ödemeyeceğiz. Türkiye soyulacak bir ülke değildir. Bir rant varsa İstanbullularındır. Ne kanalı, o kadar parayı nasıl gömeceksiniz? 

Ben bunun gerçekleşeceğini sanmıyorum. Arada bir gündem değiştirmek için yapıyorlar. Hiçbir ülkenin bu işe gireceğini sanmıyorum. Hiçbir banka da kredi vermeyecektir. Bizden bir banka kredi açarsa günü gelince görecektir. 

Kanal İstanbul'un ihaleye bile çıkarılacağını düşünmüyorum.

Devlette olağanüstü israf var. Bu engellenebilir. Pandemi gelir dağılımında büyük bozulamlara yol açtı. Snayici üretimini yapıyor. Asgari ücretle geçinmek mümkün değil. 10 milyonun üstünde işsiz var. Güçlü bir sosyal devlet inşa etmek zorundayız. 

Para ve vergi politkalarını bu bağlamda kullanmak zorundayız. 

Aile eski Bakanı Zehra Bakanı 'aşırı yoksulluk sorun olmaktan kalktı' demişti. Dünyadan bihaber. İntiharlardan bile haberi yok. İnsanlar açlıktan, yoksulluktan, borçlarını ödeyememekten intihar ediyorsa bir bakan yoksulluk yok diyorsa gerçeklikten kopmuştur. 

Karkamış Belediyesi ile Nurhak belediyemiz en küçük ilçelerdir. bu iki belediyemiz 3100 tl asgari ücret veriyorlar. hükümet 2 825 tl veriyor

Bu onların yönetmeediğini bizim yönetebildiğimizi, emeğe saygı verdiğimizi gösteriyor. 

Devleti arpalığa çevirdiler. Arpalıkla broşürümüzü yasakladılar. Orada da kimin nerelerden maaş aldığını yayınlamıştık.

Parti sözcümüz bir belge açıkladı. Devleti yöneten bir bakan hangi gerekçeyle kendi ahalkın ayalan söyler?

Keymen ilaç DMO ile sözleşme dolayısıyla teminat vermek zorunda. Teminat veremiyor. Türkiye Cumhuriyeti aşıda anlaşma yapıyor ama sözleşme yaptığı şirket para bulamıyor. Dünya böyle zavallı duruma düşen bir hükümet gördünüz mü? 50 milyon doz aşı şubat ayında ülkede oalcaktı. Bu olmadı. Keymen teminat yatıramayınca 12 milyon doz aşı gönderdi. Keymen İlaç parayla verdi. 

50 milyon doz aşı gelmediği için teminat mektubunun miktarı ne kadardı?

Varolan sistemden rahatsız olan partilerin ortak söylemi 'güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönelim.' Bundan kasıt çağdaş, uygar bir anaysayı oluşturalım, güçlü bir parlamenter sistem olsun. CUmhurbaşkanı tarafsız olsun, her zaman konuşmasın. Böyle bir tablo istiyoruz.

Ödenen vergilerin hesabının verilmesi, yönetimin şeffaf olması, liyakat olması lazım.

Millet İttifakı bileşenleri olarak güçlendirilmiş parlamenter sistemden ne anlıyoruz bunu hazırlıyoruz. Partiler çalışmalarını yaptı. Biz çalışmamızı bitirdik. MYK'da, sonra Parti Meclisi'ne sunacağız. 

Hangi ilkeleri belirleyerek parlamenter sisteme geçeceğiz bunu oluşturup konuşacağız.

Millet İttifakı'nın içinde HDP yok. HDP'nin yöneticileri de parlamenter sistemden söz ediyorlar. Anayasal değişiklik olduğunda bütün partilerin destek vermesini istersiniz. Siyasi partiler sistemin vazgeçilmez unsuruysalar HDP de onlardan biridir. 

Devletin bütün yetkileri bir kişiye bağlanamaz. Genelge yazıyor, yazdığı kararı 3 gün sonra değiştiriyor. Resmi Gazete'de tarih atmayı bile beceremiyorlar. Böyle anlayışla devlet yönetilemez. 

Devri sabık yaratacağız anlayışı doğru değil. 

CHP iktidara geldiğinde başörtüsü gibi kazanımlar elimizden alınır mı kaygısını pompalıyorlar. Dostlarımızla iktidara geleceğiz. Saadet Partisi, Temel bey var, İYİ Parti orada olacak. 

Hiçkimsenin inancını, yaşam tarzını siyasete alet etmeyeceğiz. Sosyal yaşamda herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir ülke inşa etmek hedefimiz. Bunu yapacağız.

Türkiye'yi yönetemeyecekler. Havlu atıp, seçime gitmek zorundalar. Tarihini belirleyecek olan Erdoğan'la, Bahçeli. 

Herkese iş imkanı sağlamak, her kuruşun hesabını vermek, israfı önlemek, öğrencilerin KYK borçları var.... Bunların tamamını 1 hafta içinde çözeceğiz. Çiftçisi ve esnafı faizlerin nasıl silindiğini görecek. Türkiye'yi bayrama dönüştürmek çok kolay.

Çözülmeyecek hiçbir sorun yoktur, en kısada bütün sorunlar aşılabilir. 

İktidar olduğumuzda ne Mısır'la, ne İran'la, ne Irak'la sorunumuz kalmayacak.  

Maddi ve manevi ihlal edilen hakların tamamını iade edeceğiz.

Çevreyi koruyacağız. Ekosistemi koruyacağız. İnsan olarak haklarımız var ama bütün canlıların hakları var. 

Gençler bu ülkenin sokaklarında özgürce gezebilecek."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları