loading
close
SON DAKİKALAR

Kısıtlamayı fırsat bilip, gölün suyunu boşaltmaya kalktılar!

Kısıtlamayı fırsat bilip, gölün suyunu boşaltmaya kalktılar!
Tarih: 18.04.2021 - 17:47
Kategori: Çevre

Ereğli-Alaplı sınırlarında, Alaplı Osmanlı Köyü ve Ereğli İncivez Köyü sınırları içerisinde bulunan dere yatağı ve dip sularıyla oluşan doğal gölün bölgede Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi yapmak isteyen şirket tarafından yasa dışı bir şekilde boşaltılmaya çalışıldığı ortaya çıktı. ...

Gölün bulunduğu saha üzerinde katı akıt (cüruf) tesisi kurmak isteyen bir firma Zonguldak İl Genel Meclisi kararı ve ÇED raporuna gerek yok oluru üzerine çalışmaya başlamış ancak çalışmalar Ereğli Belediyesi’nin müdahalesi ile durdurulmuştu. Konuyla ilgilenen çevre köylüleri ve çevreciler ise sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilen firma yetkililerinin 16 Nisan Cuma günü iftar saatinden sonra kanal açarak gölü tahrip etmeye ve suyunu boşaltmaya çalıştığını ortaya çıkardı.

ereglidemoktratmedya.com’da yer alan habere göre, özel idarenin yaptığı imar değişikliğinin iptali için köylüler ve çevreci dernekler tarafında açılan davanın devam etmesine rağmen şirketin gölde kaçak çalışma yaptığını belirten bölge halkı jandarmadan yardım istedi. Kısa sürede göle gelen jandarma ekipleri şirket hakkında tutanak tutup, iş makineleriyle açtıkları kanalları kapattırdı.

Şirketin ÇED olumlu raporu almak için dereyi yok saydıklarını, gölü de su birikintisi olarak gösterdiğini iddia edildi.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları