loading
close
SON DAKİKALAR

Merkez sağı tasfiye eden ekip CHP ve İnce’ye tuzak mı kurdu?

Ali Avcu
Tarih: 09.07.2018

Ali Avcu: 24 Haziran sonrası seçimin meşruluğu tartışılırken biranda ülke gündemine oturan CHP içi iktidar kavgası seçim sonuçlarını ve o akşam yaşananların üzerini örterken AKP ve çevresi rahat bir nefes aldı…

CHP’ye umut bağlayan milyonlarca seçmenin 24 Haziran gecesi CHP’nin veri paylaşım sisteminin çökmesiyle Anadolu Ajansının verilerine mahkum olması, ardından Adil seçim platformunun veri paylaşımını durdurması, seçmeni derin bir hayal kırıklığına ve umutsuzluğa sürüklemişti.

Son kurultayını 4 Şubat’ta gerçekleştiren CHP’nin 24 Haziran seçim sonuçlarını Yüksek Seçim Kurulu’nun geçici seçim sonuçlarını bile açıklamadan parti içi iktidar kavgasına girip olağanüstü kurultay çağrıları yapması da akıl dışı tuhaf bir durum…

Partili cumhurbaşkanlığı sisteminde etkisizleştirilmeye çalışılan Meclis'in buna karşı yetkilerini koruma ve kullanma konusunda CHP’li milletvekillerin daha kararlı bir tutum sergilemesi yerine Erdoğan’ın partisinin il başkanlarına yönelik yaptığı konuşmada CHP’lilere parti yönetimine karşı hesap sormaları çağrısı yapması CHP kulislerinde “içimizde gizli AKP’liler mi var” kuşkusu uyandırdı.

Bir taraftan da CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçim süreci ve sonrası perde arkasından danışmanlığını yapıp kampanyasını yürüten ekibin başındaki isim Prof. Dr. Ali Alp ve eski Yalova Valisi Doç. Dr. Yusuf Erbay’ın oluşu kuşkuları kuvvetlendirdi.

Prof. Dr. Ali Alp 1993 ve 1996 yılları arası adı birçok faili meçhule karışan Mehmet Ağar’ın danışman ekibi içerisinde.

Başarı göreceli bir kavramsa Ali Alp’in geçmişi oldukça “başarılı” diyebiliriz.

Başarıları arasında neler mi var?

2002 genel seçimi öncesi merkez sağ partileri olan ANAP ile Demokrat Parti liderlerine danışmanlık görevleri yapmış olması.

Bu süreçte ANAP ve Demokrat Partinin baraj dışı kalarak siyaset sahnesinden tasfiye olmalarıyla birlikte dağılan merkez sağ ve muhafazakar seçmenin AKP’ye yönelmesi.

Peki, kim bu on parmağında on marifet olan Prof. Dr. Ali Alp?

Akademisyen, Bürokrat ve Sanayici AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Torunlar Holding Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra TRT’de yönetim kurulu üyeliği görevlerinde de bulundu.

Rizeli, 1964 doğumlu.

Bir de İnce’nin danışmanı.

Parlamenter sistemi savunup tek adam rejimine karşı direnen ana muhalefet partisini zayıflatma ve yarma operasyonları girişimlerinin “Truva Atı” Ali Alp mi?

Bu soruyu neden mi soruyorum…

Erdoğan yeni rejimini kurarken Muharrem İnce üzerinden CHP içi iktidar kavgasının başlıyor. İnce’nin Kılıçdaroğlu’na karşı kısa sürede değişen tutumunda danışmanlarının ve Ali Alp’in etkisi nedir?

Rejim değişirken İnce ve ekibinin güç birliği yapması bekleniyor. Ancak yeni rejime direnecek en güçlü ve en örgütlü muhalefet partisi kurultay tartışmalarına kilitleniyor.

Bu işte bir gariplik yok mu? İktidar oldu bittiye getirerek 24 Haziran’da zafer ilan etmedi mi?

Türkiye sokaklarına aynı anda ellerindeki otomatik silahlarla çıkan kim oldukları bilinmeyen bu gruplara güvenlik güçlerinin müdahale etmeyişlerine ülke genelinde tepkilerin sürdüğü bir sırada sihirli bir elin biranda ülke gündemini değiştirecek CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifasını istenmesiyle birlikte kurultay çağrıları Türkiye’nin gündemini değiştirdi.

24 Haziran sonrası seçimin meşruluğu tartışılırken biranda ülke gündemine oturan CHP içi iktidar kavgası seçim sonuçlarını ve o akşam yaşananların üzerini örterken AKP ve çevresi rahat bir nefes aldı…

ÜYE YORUMLARI

Aydoğan tulu

Mademki CHP nin veri sitesi çöktü Anadolu Haber den gelen verileri baz alarak kaybettik artık diye serzenişe gireceğine gece yarısı en son CHP nin gudubet gurup başkanı 2 in tura kaldık diye millete sukunetli olun 2 inci tur temmuz 8 inde yapılacak diye pişkin pişkin basın açıklaması yapıyorsa muharrem ince dende hiç bir ses çıkmadıysa yok yanındaki danışmanlar şuymuş buymuş diye haber yapılıyorsa bu işin içinde hepsi var genel başkanda gurup sözcüsüde muharrem ince de bu ülkeye ve chp ye hainlik yapmışlardır.
Neymiş yok efendim önümüzde yerel seçimler varmış kısa bir zamanda kurultay olurmuymuş olur hemde bal gibi olur delege aynı delege kimden neyden korkuyorlar .

13.07.2018, 18:21
Yorum Yap

Facebook Yorumları