loading
close
SON DAKİKALAR

Kan kokan siyasetler

Ceren Özçelik
Tarih: 11.09.2012

Her şehit haberinde, siyasetin çirkin yönüne bir kez daha tanık oluyoruz…

Ülkemizin sınır güvenliğini koruyalım diye, askerler yetiştiriyoruz. Peki, kendi insanlarımızı, askerlerimizi neden koruyamıyor, en azından korumaya çalışmıyoruz? Teker teker yok olan o askerlerin aileleri neler hissediyor, kimse gerçekten bilemiyor. 


Bir anne neden aylarca karnında taşıdığı, doğduğunda uykusunu, beslenmesini, hastalığını gözü gibi beklediği, nefesine nefes olduğu; kılına zarar geldi mi içini acıtan oğlunu askere yolcu ederken ölüme yolladığını hissetmek zorunda?


Ben daha şimdiden, doğmamış çocuklarımı ilerde askere nasıl yollayacağımın endişesini taşımak zorunda mıyım? Peki gelecekte evliliğini ya da başarılarını görmeyi hayal ettiği asker oğlunun öldüğünü duyan annenin içindeki yangını kim tarif edebilir? Babasını tanımadan kaybeden bebeklerin hayatları boyunca yaşayacağı eksiği kim tamamlayabilir?


Ülke olarak yaşadığımız her acı olayda içimde bu düşüncelerle beraber koca bir sıkıntı, öte yandan hissetmekten yorulduğum büyük bir öfke duyuyorum. O gencecik insanlar arkalarında bu kadar yara bırakırken, kendilerini ortaya atıp süslü cümlelerle mesaj vermeye çalışan ve bunu yaparken de mutlaka kendisine muhalif isimleri yerme çabasına girişen siyasilerin seslerini duymaya bile tahammül edemez hâldeyim. Öyle samimiyetsiz ve benciller ki, halkı etkilemeye çalışırken itici olduklarının farkında değiller. Üstelik üzerinden prim yapmaya çalıştıkları o acıların kimler tarafından ve nasıl çekildiğini gerçek anlamda bilmediklerinden de eminim.


* * * * *


''Siyasette her şey mubah'' mantığını benimsemiş milletvekilleri ve bakanlar; yaşanılan kayıpların üzerine birbirinizi suçlamanız, 'bıçak kemiğe dayandı', 'bedelini ödeteceğiz' türevinden söylemleri kullanmanız, bol bol intikam mesajı vermeniz sizi birilerinin gözünde 'duyarlı' yapıyor olabilir ama amacınızın ne olduğunu bilenler için sadece birer laf ebesisiniz... Söylemlerinizi okuyabilenler için sarf ettiğiniz her cümle siyasetinizin çirkin bir yüzü. Ardı arkası kesilmeyen her yeni ölümde, o kurbanlar için üzülmeye; sizlerden de, siyasetiniz kana bulaştığı sürece iğrenmeye devam edeceğim...


Ülkenizdeki gencecik insanları göz göre göre ateşin içine atıp ölmelerine seyirci kalıyorsunuz. Ancak içinizde insaniyet namına az da olsa birşey kalmışsa yaşanan acılara saygı duyun ve ölümlerine sebep olduğunuz insanların üzerinden siyaset yapmayın. 20-21 yaşında pisi pisine devlet kurbanı olmuş bu gençleri güç gösterilerinize alet etmeyin...


Ceren Özçelik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları