loading
close
SON DAKİKALAR

KGF Kredi Başvurularında Vergi ve SGK Borcu Olmama şartı aranmayacak

Cumhur Çetin
Tarih: 03.04.2020
Köşe: Ekonomi
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Cumhur Çetin; KGF kredisini kimler alabilecek? Kobiler, Kobi kapsamında sayılan işletmeler ve Kobi tanımı dışında kalan işletmeler.

Bilindiği üzere, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle önceki günlerde hükümet tarafından “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketi açıklanmıştı. Bu kapsamda, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kredi Garanti Fonu A.Ş.’ye 40 milyar TL kefalet limiti tahsis etti. Mükellefler arasında KGF kredisi(Can Suyu İşletme Kredisi) olarak bilinen bu kredi, bankalar aracılığıyla İşletmelere kullandırılacak.

KGF kredisini kimler alabilecek?

Kobiler, Kobi kapsamında sayılan işletmeler ve Kobi tanımı dışında kalan işletmeler.

KOBİ ne demek?

250 kişiden az yıllık çalışanı bulunan ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 125 milyon Türk Lirasını aşmayan işletmeler KOBİ olarak tanımlanır.

KOBİ kapsamında sayılan işletmeler ne demek?

Kobi kapsamında sayılan işletmeler; Esnaf ve Sanatkarlar (Nalbur, Bakkal gibi), Serbest Meslek Mensupları(Doktor, Avukat gibi), Tarımsal İşletmeler, Çiftçiler olarak tanımlanabilir.

KOBİ tanımı dışında kalan işletmeler ne demek?

Kobi tanımı dışında kalan işletmeler; havayolu işletmeleri, seyahat acenteleri, gemi sanayi işletmeleri, ihracatçılar ve diğer işletmeler olarak tanımlanabilir.

KGF kredisi hangi bankalardan alınabilecek?

Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası aracılığıyla kullanılabilecek.

KGF kredisi en geç hangi tarihe kadar alınabilecek?

30 Mart 2020 tarihinden 31 Aralık 2020 tarihe kadar KGF kredisi alınabilecek

Vergi ve sigorta borcu olanalar KGF kredisi alabilecekler mi?

Vergi ve sigorta borcu olanalar 31.12.2020 tarihine kadar KGF kredisi alabilecekler.2020 yılının sonuna kadar KGF kredisi almak isteyenlere vergi veya sigorta borcun var mı sorusu sorulmayacak, bu kişilerden Vergi ve SGK borcu yoktur yazısı istenmeyecek.
(BKZ. Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanan Hazine Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 2325 sayılı Karar, Geçici Madde-6)

KGF kredisi alabilmek için başka şart var mı? Çalışan sayılarımızda azaltma yapabilir miyiz?

KGF kredisi kullanacak işletmelerin, 2020 yılı Şubat ayı sonu itibariyle çalışana sayılarında, kredi vadesi boyunca azaltma yapmamaları şartı var. Kişisel fikrimiz, bu istihdamın teşvik edilmesi amacıyla çıkarılmış bir şart olup, kredi kullanıldıktan sonra bu şartta esneklik olabilecektir.

Kim ne kadar KGF kredisi alabilecek ?

Yıllık cirosu (net satışları) 25 milyona kadar olan işletmeler en fazla 10 milyon (TL), Yıllık cirosu (net satışları) 25 milyondan çok 125 milyondan az olan işletmeler en fazla 50 milyon (TL), Yıllık cirosu (net satışları) 100 milyon ve üzerinde olan işletmeler en fazla 125 milyon (TL)  KGF Can suyu kredisi alabilecekler.

KGF kredisinin, faiz, geri ödeme şartları ve vadesi nasıl olacak?

Kullanılan KGF kredisi, % 7,5+1,5 faizli, 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, 36 vadeli olacak.

Daha önce KGF kredisi almış ve taksitleri ödemeleri devam eden işletmeler tekrar KGF kredisi alabilecekler mi?

Daha önce KGF kredisi kullanmış olanlar ile taksit ödemeleri devam eden işletmelerde KGF kredisi kullanılabilecekler.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları