loading
close
SON DAKİKALAR

Her ile ikişer denetmen atadı

Didem Engin
Tarih: 12.02.2012

Ankara il teşkilatının rant iddiaları ve istifalarla sonuçlanan olayların ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, 78 ilde birer vekil ve PM üyesi görevlendirdi, teşkilatlar ve belediyeler hakkında rapor istedi

Ankara il teşkilatındaki sorunlar CHP’nin ‘kırmızı alarm’ vermesine neden oldu. Teşkilatlara el atan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara, İstanbul ve İzmir dışındaki 78 ilin her birinde bir milletvekili ve bir PM üyesini “denetmen” olarak görevlendirdi. Denetmenler, tüm teşkilatları ve belediyeleri yerinde inceleyerek yönetime rapor sunacak.

DENETMENLERE YAZI
Kılıçdaroğlu denetmen olarak görev yapacak isimlere gönderdiği yazıda şu uyarıda buludu: “AKP iktidarının uygulamaları ile demokrasinin özde değil sözde kaldığı, evrensel hukuk ilkelerinin hiçe sayıldığı bu dönemde hepimize çok önemli görevler düşmektedir. Bu nedenle, partimizin etkili, sistemli, sonuç alıcı ve örgütlerle sürekli temas içinde çalışmalar sürdürmesi gerekmektedir. Parti Meclisi üyelerimiz ile milletvekillerimiz bu amaçla görevlendirilmiştir.”

KİM NEREDE?
Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’ye PM üyesi Doğa Çiğdemoğlu ile milletvekili Mehmet Hilal Kaplan görevlendirildi. Diğer bazı illerde görevlendirilen isimler de şöyle: Melda Onur-Erdal Aksünger (Antalya), Sencer Ayata-Aytun Çıray (Kayseri), Sezgin Tanrıkulu-Hüseyin Aygün (Şırnak), Yakup Akkaya-Ali Rıza Öztürk (Hakkâri), Aykan Erdemir - Hüseyin Aygün (Batman), Hülya Güven-Sedef Küçük (Nevşehir), Didem Engin- Haluk Ahmet Gümüş (Muş), Ercan Karakaş-Ramis Topal (Muğla), Mehmet Zeki Gündüz-Kadir Gökmen Öğüt (Karabük), Osman Korutürk- Yıldıray Sapan (Kars), Atila Sav-İdris Yıldız (Rize), Emrehan Halıcı-Celal Dinçer (Niğde), Faruk Loğoğlu- Muharrem Işık (Osmaniye), Hurşit Güneş-Ömer Süha Aldan (Mersin), Ensar Öğüt- Hasan Akgöl (Van)

SAVCILAR GÖREVE ÇAĞRILDI
CHP, Ankara il başkanlığından istifa eden Tarık Şengül’ün “300 milyon dolarlık rant” iddiaları için savcıları göreve çağırdı. Açıklamada, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun iddiaları özenle takip edip değerlendirdiği belirtilerek şöyle denildi;

- Şengül’ün iddiaları önemlidir. Herkes çok iyi bilsin ki, CHP AKP değildir. Hiç kimse, Deniz Feneri savcısını değiştirerek asrın en büyük yolsuzluğunu örtbas etmeye çalışan AKP ile CHP’yi birbirine karıştırmamalı, aynı kefeye koymamalıdır.

- Biz, hükümet gibi, yolsuzluk soruşturmasını sürdüren savcıların elini kolunu bağlamıyor, tam tersi savcıları sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

- Bu konuda iddiası olduğu belirtilen Şehir Plancıları Odası’nın da belge ve bilgilerini ilgililerle paylaşmasını istiyoruz.

- CHP’de rant kavgası olmaz, rant kavgasına izin verilmez. AKP alışkanlıklarını CHP’ye taşımak isteyenler varsa onlardan da hesap sorulur.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları