loading
close
SON DAKİKALAR

Dokunulmazlık sorunu

Hakan Tahmaz
Tarih: 07.12.2012

Hakan Tahmaz yazdı, İktidarlar, dokunmazlık zırhını her daim sevmişlerdir bu ülkede...

Türkiye’nin aşmayı beceremediği sorunlarından biri de dokunulmazlık sorunu. Her dönem TBMM’nin en hararetli tartışmalarında biri olagelmiştir.


Türkiye’de kürsü dokunulmazlığı ile sınırlı bir çerçeveye hükümetler hiç rıza göstermez. Muhalefette savunduklarını, hükümet olduklarında unuturlar. Hatta dokunulmazlık konusunun muhalefeti susturmanın aracına dönüştürüldüğü çok sık görülür.


Bu nedenle de iktidarlar, dokunmazlık zırhını her daim sevmişlerdir bu ülkede.


Gelmiş geçmiş iktidarlar arasında en fazla da AKP, sevmişe benziyor dokunulmazlık zırhını.


Şimdi çift taraflı keskin bıçak gibi dokunulmazlık konusu. Hükümet dokunulmazlık zırhı içersinde, keyfiyeti, hukuksuzluğu ve zorbalığı egemen kılma yolunda kendine mani gördüklerini, bertaraf etme planı yapıyor.


Artık, TBMM’sindeki seçilmişlerin kaderi,  AKP’nin daha da kötüsü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iki çift sözüne kaldı.


AKP adaleti, yüzlerce dokunulmazlık dosyası arasında  ne kadar muhalif milletvekili dosyası varsa  bulup çıkarılacak ve işleme koyacak.


Bunun adına da ileri demokrasi denecek. AKP’nin ferasetiyle işleyecek hukukla yoksuzlukların, arsızlarını, hırsızların, yüzsüzlerin   üzerine gidilecek. Buna da bu ülkenin insanının inanması bekleniyor.


Bu AKP kaderi için  hukukun tam boy kadükleştirilmesidir.


Bu  AKP’nin fiilli sistem oluşturma çabasına rıza göstermektir.


Bu demokratikleşerek, yasal zeminlerde sorunları çözme çabası yerine, Habur’da olduğu gibi  “ben yaparım olur” anlayışıdır.


Topluma kendi hukukunu dayatmaktır. Korkunun ürünüdür.

Fiilli hukuk yaratma alışkanlığı yasadışı doğumun ebesidir.

Yıllarda toplumdan yükselen kürsü dokunulmazlığı talebini elinin tersiyle iten AKP, BDP’ye dokunmanın korkusuyla keyfiyetin hüküm sürdüğü bir yola girmiştir. Kendi partisinin birliği korumak için hukuksuzluğun hüküm sürmesini sağlayacak.

BDP’yi tasfiye etmek için düşmanlık tohumlarını ülke topraklarına serpip duruyor. On yıllara yayılacak zehirli şerbetini bu topluma içiriyor.

AKP’li olmanın hükümdarlık olacağı bir gelecek planlıyor. 

Hakan Tahmaz

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları