loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu çıkmaz yolda

Hakan Tahmaz
Tarih: 28.12.2012

Hakan Tahmaz yazdı, ''AKP'nin izlediği otoriter politikalar karşısında eski muktedirleri koruma siyaseti dikiş tutmaz...''

Bir önceki “Çizmeyi aşan Kırca ile nereye” başlıklı yazımda levent Kırca’nın neden o gecede olduğunu ve “Doğu Perinçek’in ya da Kemal Kerinçsizgillerle birlikte değil anlamak mümkün değil.” sorusunu sormuştum.

Bu birlikteliğin, Türkiye’nin ihtiyacı olan demokrasi bloğunun oluşum sürecine katkısı yok, aksine zararı dokunuyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Levent Kırca’nın temsilcisi olduğu siyasal zihniyet ile birlikte yürüme kararlığını göstermek için Bostancı’da olduğu anlaşılıyor. Veli Küçük’lerin, Kemal Kerinçsiz’lerin kankalarıyla demokrasi bloğu inşa edilemez; ancak katledilen insanları doldurulduğu derin kuyular kazılabilir. Çıkmaz yoldur.

Bu yolla “yeni CHP” değil, eski CHP’nin kopyası yaratılabilir. Kılıçdaroğlu, ülkenin ihtiyacının önüne parti birliğini korumayı geçirdiği için bu yolla başvuruyor.

Doğru siyaset her zaman güçle yapılmaz. Esasında doğru siyasetin kendisi güç olduğunda toplumsal değişim ve dönüşüm sağlıklı olur.

Parti kimliğiyle Silivri’yi bütünleştiren bir stratejiden, daha fazla özgürlük daha fazla demokrasi, daha fazla adalet çıkmaz. Ülkenin toplumsal değişimi ve dönüşümü ise tam da bura da yatıyor.

Son dönemde AKP’nin izlediği otoriter, hukuk dışı ve yargı vesayetine dayalı politikalar karşısında revaçta olan eski muktedirleri koruma siyaseti dikiş tutmaz.

Bu çizgiyle ayrışmayı beceremeyenler, demokrasi mücadelesine sekte vurduklarını artık görmeleri gerekir. Yan yola sapanlar şarampole yuvarlanır.

Ortadoğu öğrencilerinin direnişlerine sahip çıkmak onları harekete geçiren saikı kavramakla mümkündür. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümdar ve saldırgan tavrına,Ortadoğu üniversitesindeki başkaldırının ruhu kavramadan ve Silivri ile simgeleşen siyasal yaklaşımla kol kola yürüyerek karşı durulamaz.

Bu türde bir yürüyüş nihayetinde siyasetten başbakanla aynı durakta buluşur.Kendi YÖK’nü, üniversitesini, polisini, mahkemesini, ordusunu yarattır. 

Herkes için adalet herkes için eşitlik ve özgürlük sağlanamaz. Toplum dönüştürülemez.

Not. 1-Bütün okuyucuları yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum. 2013 yılının AKP’nin kolunun kanadının daha fazla kırıldığı bir yıl olmasını diliyorum.

2- 2013 yılında artık Salı ve Cuma günleri yazmayacağım. Yöneticilerin ihtiyaç duyduğu konularda zaman zaman yazacağım.Herkese gösterdiği hoşgörüden ve özellikle Dilfiraz hanımın gösterdiği dayanışmadan dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Hakan Tahmaz

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları