loading
close
SON DAKİKALAR

Ülkemizin birlik ve bütünlüğü tehlikede

Hakan Tahmaz
Tarih: 23.01.2017

Baskıcı ve popülist politikalarla, geçici olarak kitlelerin oy ve desteğini almak iktidar partisini yanıltmamalıdır. Dünya o kitlelerin, böyle destek verdiği iktidarlardan çok acı hesaplar sorduğuna da çok şahit olmuştur.

Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidar partisi yöneticilerini ve tepkileri dikkate almadan körü körüne lider bildiklerinin peşinden gidenleri bir kez daha uyarıyoruz. Ülkemizi çağdaş değerlerle donatıp daha da özgürleştirmek yerine, hepimizi bir felakete sürükleyecek olan baskıcı bir yönetime, bir tek adam yönetimine onay vermeleri, hem tarih önünde hem de hukuken hepsini sorumlu kılacaktır. İç ve dış politikada ülkemiz bir büyük kriz yaşamaktadır. İktidarda kalmak uğruna halkın çok önemli sorunlarının ertelenmesi, sorunların daha da ağırlaşmasına neden olmaktadır. Diğer yandan dış politikada geleneksel “yurtta barış, dünyada barış” politikasından uzaklaşıp, halka şirin gelecek popülist politikalara yönelinmesi, sanılanın aksine ülkemizi dünyadan soyutlamaktadır.

AKP, ülkemizi daha demokratik ve özgürlükçü, daha geniş mutabakatları kucaklayan, halkın beklentilerine cevap veren, mutlu ve huzurlu bir iklime taşıyabilirdi. Ama şaibelerle uğraşan yöneticilerine siper olmayı, onları iktidarda tutacak uğraşı vermeyi yeğ tuttu. Baskıcı ve popülist politikalarla, geçici olarak kitlelerin oy ve desteğini almak iktidar partisini yanıltmamalıdır. Dünya o kitlelerin, böyle destek verdiği iktidarlardan çok acı hesaplar sorduğuna da çok şahit olmuştur.

İktidar partisi yöneticilerini ve onları sorgulamayan parti üyelerini, bir diktatörlük önündeki tüm engelleri kaldıracak ve ülkemizin bir belirsizliğe sürüklenmesine sebep olacak bu anayasa değişikliklerinden vazgeçmeye çağırıyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü konusunda da ağır bir hasar yaratabilecek olan bu anayasa değişikliği, halkımıza huzur ve mutluluk getirmeyeceği gibi, daha büyük acılar yaşamasına sebep olabilir.

Ülkemiz elbette daha çağdaş, daha demokratik, özgürlükçü, daha sosyal ve eşitlikçi bir hukuk devleti, sağlam bir laiklik ortamı yaratabilecek bir yeni anayasaya özlem duymaktadır. Ama bunun yolu toplumu kutuplaştırmaktan geçmemektedir. Aksine ancak en geniş mutabakatın sağlanması, yeni anayasanın sağlam temellere oturmasını sağlayacaktır. Tüm milletvekillerinden dileğimiz, bize bu sevinci ve gururu yaşatmalarıdır.


Erol Kızılelma

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları