loading
close
SON DAKİKALAR

Altı kaval üstü şişhane

Halil Baran
Tarih: 16.08.2012

Halil Baran yazıyor, ''Seyreyle benim güzel ülkemin cefakar yurttaşı sen bu kafayla daha çok uzun yol alırsın...''

Sanki bir bayilik yarışı gibi gözde firmanın ürünlerinin satış hakkı kimin olacak şeklinde yarışılıyor.

Dur bakalım önce fizibilite sonra oryantasyon tıpkı bir pazar payı gibi pazarlanmaya çalışılan kürt oylarının üzerinde oynanan oyunların ardı arkası gelmiyor. Çetrefilli mahkemelerle sınırdan geçirilenler dışında ülke bütünlüğünün tavize uğradığı şemdinli olayları barzaninin mevcut hükümet tarafından muhatap alınmasına kadar bütün bu olaylar silsilesinin arkasında doğu ve güneydoğu eksenli oluşturulan oy fırsatçılığının ürünü kürt sorunu çözümü adına atılan sahte adımlar vardır.

Bağımsızlık nağraları atan bir ülkenin içinde çıban başı gibi yükselen ve sınır ihlaline kadar giden hatta bir adım daha öteye giderek kuşatma şekline dönen şemdinli isitilasının önünü kesemeyen bir devletin bağımsızlığını ne kadar idame ettireceğini tartıştığımız şu günlerde olağan dışı bir olay daha yine terör örgütü tarafından Tuncelide vuku buldu. Seçim bölgesini gezileri sırasında CHP milletvekili Hüseyin Aygün terör örgütü tarafından kaçırıldı kaçırılmasına ama ne kaçırılma olayın olduğu saatlerin hemen akabinde CHP tarafından yapılan açıklamaların ardından Hükümet kanadı adına sürekli patlamaya hazır saatli bomba gibi öne sürülen Bakan çelik açıklamalarda bulunurken aynen şu ifadeleri sarf ediyordu zamanında bizimde il ve ilçe yöneticilerimiz terör örgütü tarafından kaçırıldı o zaman diğer partilerden en ufak bir tepki gelmedi sözüyle sanki bir nevi bize ne der gibiydi. Arkasından gelen Başbakanın bu tür olayların olmasını bekliyorduk gibi söylemi beni iyice kuşkuya sevketti. Aynen aklımdan geçenler şunlardı.

Hükümet kanadından bu tür imalı ve üstü kapalı söylemler gelirken PKK 'nın eylem tarzı ile örtüşmeyen bir halde milletvekilinin örgüt tarafından kaçırılmış gibi gösterilmek istendiği şeklinde bir düşünceye kapıldım. Örgüt daha önce iki kişi ile asla eylem yapmamış eylemlerini kalabalık gruplar halinde yapmış daha önce sivil eylemde yapmayan örgüt elemanlarının Hüseyin Aygün'ün konuştuğu dilide anlamaması dikkat çekici PKK içerisinde kürtçe yada o bölgenin dilini bilmeden barınan elemanların olması benim biraz tuhafıma gitti. O bölgede eylem yapacaksın O bölgenin insanı olacaksın her fırsatta Türkçe konuşmaktan kaçınacaksın sonra milletvekilinin konuşmuş olduğu örgütün kullanım diline cevap veremeyip Türkçe konuşacaksın çok düşündürücü bir olay beynim almıyor. Olayların tüm ayrıntıları Hüseyin Aygün'de gizli sağ kalır yaşarsa tek temennimiz o olayların bilinmeyenleri ortaya çıkar tabi baskılarla ve tehditlerle sindirilmezse. Diğer taraftan öldürülürse bu hiç olmasını istemediğimiz bir olay bir gizlilik Hüseyin Aygün ile toprağa girer. Aslında Hüseyin Aygün gibi toplumunda yer edinmiş kişilerin CHP içerisinde çoğalmaya başlaması Türk solu ve ülke için iyi bir hareketken tabi ki AKP ve BDP için özellikle bölge için tehlike arz eden bir durumdur. PKK olayı üslenmesine rağmen hala Hüseyin Aygün'ün fotoğraflarını yada görüntülerini kamuoyu ile paylaşmamıştır. Derin güçler tarafından yapıldığını düşündüğüm bir tezgahın PKK ya servis edilmesine de PKK seyirci kalmamış ve derhal fiili kabullenmiştir.Bu sayede hem dış hemde içte yandaşları bazında sempati kazanmıştır. Bu ülkede yıllarca birileri bu halk üzerinden spekülatifler üreterek emeline ulaşmaya çalışmıştır. Bugünde aynı tezgah yine ortaya konulmaktadır. Seyreyle benim güzel ülkemin cefakar yurttaşı sen bu kafayla daha çok uzun yol alırsın öyle ki o yol hiç kısalmaz yürümeklede yollar aşınmaz. Saygıyla...

Halil Baran

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları