loading
close
SON DAKİKALAR

''Adamcağız'ın Mevlana'sı!

Müyesser Yıldız
Tarih: 31.12.2012

Müyesser Yıldız, ''Acaba hangisi doğru?.. Yoksa arabulucu her kimse her ikisini de işletti mi?''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 2011 Şubat’ının ilk günlerinde Köln’de iktidarın favori şarkıcısı Şivan Perver’le buluşup Türkiye’ye gelmesi için ricacı oldu. Arınç yurda dönüşünde Atatürk Havalimanı’nda: "Perver’in beni ziyaret etmek istediği söylendi. Bundan büyük memnuniyet duydum.” dedi.

Bugün Radikal’de Şivan Perver’in röportajı var. Arınç’la buluşması hakkında şunları anlatıyor:

"Adamcağız beni 15 dakikalığına görmek istemişti. Ben de kabul ettim. Görmeye gittim. Ne de olsa devletin hizmetinde biri; devlet adamı, hükümette. Görüşüp kendisine görüş ve önerilerimi söyledim."

Biri: "Beni ziyaret etmek istediği söylendi." diyor, öteki: "Beni görmek istemişti."...

Acaba hangisi doğru?.. Yoksa arabulucu her kimse her ikisini de işletti mi?

Bundan daha önemlisi, Perver’in bir önerisine Arınç’ın cevabı. Perver, "Kürdistan dağlarına yazılan 'Ne Mutlu Türküm Diyene'nin bir an önce kaldırılmasını" istemiş. Arınç: "Doğrudur. O sözler eski döneme ait sözler. Aşılacak." karşılığını vermiş!..

15 dakika planlanıp 2 saat süren sohbette Perver, Arınç’ın kökenini de: "Sen de Siirt’ten gelmişsin, aslın Kürt’tür ve adının anlamı da 'Bilind-Yüksek'tir." sözleriyle gündeme getirmiş. Bülent Bey hiç hoşnutsuzluk duymamış: "Olabilir, olabilir... Ben oradan geliyorum." demiş.

Sözüm ona sadece bir sanatçı olan Şivan Perver’in açıklamaları, şarkı sözleri, ziyaretleri, eylemleri, PKK-Barzani’ye yakınlığı ortada… Bülent Bey, böyle birisine neyi lâyık görmüş biliyor musunuz; “Keşke memlekete gelip Mevlanamız olsan! Gel, Mevlanamız ol!” demiş.

Memlekete mi yanalım, Mevlana’ya mı?

Müyesser Yıldız
http://www.facebook.com/MuyesserYildiz 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları