loading
close
SON DAKİKALAR

Milli İrade

Nasuh Bektaş
Tarih: 09.01.2014

Nasuh Bektaş; Biri diyor ki orduya kumpas kurduk, sahte evraklar düzenledik, darbe yapacaklar diye içeri attık.

Bu hükumetin insanların düşüncesi ile nasıl oynadıklarına bir bakalım. Biri diyor ki orduya kumpas kurduk, sahte evraklar düzenledik, darbe yapacaklar diye içeri attık. Başka biri efendim darbe suçlularını dışarı çıkarmak istiyorlar, darbeye af getirmek istiyorlar, millet iradesine darbe yapmayı suç olmaktan çıkarıyorlar. İyi de kimse darbe suç değil demiyor ki. İnsanlar bu suçu işlemedikleri halde içerideler. Bunlar gerçeği bırakıp millet iradesi diye lafa başlayıp, dua ile lafı sonlandırıyor. Böyle yaptıklarında doğru söylediklerine ve halkın her dediklerine inandıklarını zannediyorlar.

Evlerden kutu kutu dolarlar çıkıyor, bakan çocukları içeri atılıyor, bakanlar görevden alınıyor. Yine bildik kelime milli iradeye kumpas kuruyorlar, milli iradeyi boğmaya çalışıyorlar, demokrasiye darbe yapıyorlar. İyi de kim demokrasi ile ilgili bir şey dedi ki. Halkın parası bakan çocuklarının ayakkabı kutularında ne işi var. Yine kutuları bırakıyorlar, söze milli irade, demokrasi ile başlayıp dua ile tamamlıyor. Halk olarak çalınan paraları unutup, kumpasa bakıyoruz.

Bu tarz siyaseti hep yapa geldiler. Üçüncü köprüde, kentsel dönüşümde, özelleştirmelerde hep gerçekte olanı bir kenara bırakıp. Söze milli irade ile başlayıp dua ile tamamladılar.

Üçüncü köprü ve bağlantı yolu doğayı yok etmek, kenti yaşanmaz hale getirmek ve su kaynaklarını yok etmektir dendi, cevap milli iradeyi boğmaya çalışıyor bu hükümetimize ve bize oy veren halka yapılan bir saldırıdır. İyi de milli iradeye oksijen lazım değil mi?

Tarımda, sanayide, enerjide, madende yapılan politikalar ülke halkının yararına olmayan politikalardı. Her kim ki bu politikaları eleştirdi, cevap milli iradeye yapılan bu nevi hareketleri asla mazur göremeyiz. Allah'ın yardımı ile bizi eleştirenlere gereken cevabı vereceğiz. İyi de milli irade ekmek yemeyecek mi. Borçla sağlanan para ile şimdilik dümeni çevirdin, yarın bu milli irade bu borçla karşı karşıya kalıp ödeyemeyince ne olacak. Üretmeden tüketen bir ekonomik model, dış finansman ile ayakta durur. Dış finansman durduğunda ne olur. Yunanistan’da olduğu gibi adanızı satın borcu ödeyin derler.

Yunanistan’da aldı dış borcu, yollar, köprüler, binalar yaptı. Aldığı borcu ölü yatırımlarda kullandı aynı bizim ülkede olduğu gibi. Yaptığı bina ve yollarla geliştik dedi. Şimdi görüldü ki bu gelişme değilmiş. Parayı tekrar para kazanacak şekilde değerlendirmediler bizde olduğu gibi. Sanayi yatırımı ve işletmeler yapmadılar bol bol inşaat yaptılar bizde olduğu gibi. Şimdi şapka düştü kel göründü Yunanistan devasa borçla karşı karşıya ve bu parayı ödeyecek kazancıda yok. Krediyi verenler adaları sat diyor. Bizde böyle olmasın diyorum.

Nasuh Bektaş

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları