loading
close
SON DAKİKALAR

Siyaseten Tükenmek

Şahin Mengü
Tarih: 15.07.2020
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Şahin Mengü; Son Ayasofya olayı, Kemal Kılıçdaroğlu başta, mevcut kadro tarafından yönetilen Cumhuriyet Halk Partisi'nin maalesef tamamen etkisizleştiğinin ve siyaseten tükendiğinin tescili oldu.

Danıştay’ın Ayasofya kararının taraf olduğumuz çok taraflı sözleşmeler, Türkiye'nin uluslararası ilişkileri, iç hukuk düzeni, yargısal içtihatlar, Cumhurbaşkanı’nın konu hakkında geçmişteki aleyhte siyasi söylemleri gibi birçok boyutu vardı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Ayasofya'nın ibadete açılmasının mutlaka lehinde veya aleyhinde kesin bir tutum alması gerekmiyordu. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yapılması gereken, 100 yıllık birikime sahip bir parti olarak, yukarıda belirttiğimiz bütün boyutlarıyla konuyu inceleyen kapsamlı bir "durum saptamasını” ve 1990 lı yıllardan beri Ayasofya’nın bir bölümünün Müslümanlar için ibadete açıldığını kamuoyunun dikkatine sunmasıydı.

Mevcut yönetim, belki tembellikten, belki neme lazım tavrından, bunu yapmadığı gibi, "ibadete açarsanız açın, bizim itirazımız olmaz" gibi kolaycı, yüzeysel, Türkiye'nin en birikimli partisi için, kendi şanlı tarihini inkar edercesine yakışık almayan bir tutum sergiledi.

Genel Merkez bu tutuma girince bir kısım partililerde hukuka açıkça aykırı bu karara dolaylı olarak methiyeler düzdüler.

Bu tutum, Danıştay kararın açıklanmasının ve partili Cumhurbaşkanı'nın Cumhuriyet'in bütün taşıyıcı sütunlarına açıkça meydan okuduğu ve Atatürk'ü "ihanetle" suçladığı 10 Temmuz "millete sesleniş" konuşmasının üzerinden günler geçmesine rağmen sürdü.

Sadece son birkaç günde Cumhuriyet'in tasfiyesi yönünde olağanüstü gelişmeler oldu. Ayasofya kararı ve baroların bölünmesi yasası birlikte değerlendirildiğinde, Türkiye, çoklu hukuk sistemine yöneldi örneğin..

CHP'den kurumsal olarak ne bir ses, ne bir nefes.

Bugün CHP web sitesine baktım, en önemli haber şu: Genel Başkan, kayınpederinin vefatı dolayısıyla İçişleri Bakanı Soylu'ya taziye telefonu açmış.

İç ve dış politikada vahim gidişin durdurulması için milyonlarca Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı insanımızın Cumhuriyet Halk Partisinden kararlı, yaratıcı, etkili, eylemli, sonuç odaklı tutumlar açıklamasını beklediği günde verilen haber bu! İnanılır gibi değil!

Parti yönetimi artık insanlarla alay etmeye başladı.

Son Ayasofya olayı, Kemal Kılıçdaroğlu başta, mevcut kadro tarafından yönetilen Cumhuriyet Halk Partisi'nin maalesef tamamen etkisizleştiğinin ve siyaseten tükendiğinin tescili oldu....

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları