loading
close
SON DAKİKALAR

KPSS'ye bir dava da Sağlık-Sen'den

KPSS'ye bir dava da Sağlık-Sen'den
Tarih: 12.07.2012 - 14:26
Kategori: Sendika

Sağlık-Sen, Sağlık Meslek Lisesi veya Sağlık Meslek Yüksekokulu mezunlarını mağdur eden ifadeler bulunduğunu savunarak bu ifadelerin iptali için Danıştay'a başvurdu...

Sağlık-Sen, Ortaöğretim/Önlisans Kılavuzu'nda 2.1 Başvuru Koşulları başlıklı bölümde yer alan "9-18 Nisan 2012 tarihlerinde 2012-KPSS Lisans başvuruları alınmış olduğundan, 18 Nisan 2012 tarihi itibariyle bir lisans diploması almaya hak kazanan adaylar 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans'a başvuramazlar" ibaresi ile aynı başlıklı kısmın "Dikkat" başlıklı bölümünde yer alan "2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans'a son başvuru tarihi olan 11 Temmuz 2012 tarihi itibariyle ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar sınava ortaöğretim düzeyinde girmek için başvuramazlar. Bir adayın hem 2012-KPSS Lisans'a hem de 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans'a katılması mümkün değildir. 

2012-KPSS Lisans'a başvurmuş adayların 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans'a da başvuru yapmaları mümkün olmayacak, bu adayların 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans'a başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir" ifadelerinin KPSS'ye katılan Sağlık Meslek Lisesi veya Sağlık Meslek Yüksekokulu mezunlarını mağdur ettiği savunulan dava dilekçesinde söz konusu ifadelerin iptali istendi.


'Hukuki haklar engellenemez'

Mevzuatla bir kısıtlama getirilmemesine rağmen kılavuzdaki ifadelerle kişilerin hukuki haklarının engellenmesinin kabul edilemez olduğu belirtilen dilekçede, kılavuzda yer alan ifadelerin Anayasa'nın "Kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz" ilkesine aykırılık teşkil ettiği savunuldu. 

Dilekçede, söz konusu ifadeler nedeniyle önceki öğrenim düzeylerinden sınava giremeyen personellerin eğitim ve öğrenim hakkının engellendiği ileri sürüldü.

Kılavuzda yer alan ifadeler ile kişilerin geleceklerine ilişkin karar verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, hem kazanılmış bir hakkı gasp eden hem de anayasa ile teminat altına alınmış eğitim ve öğrenim hakkını engelleyen bu ifadelerin iptalinin önemli bir adaletsizliği gidereceğini öne sürdü. 

Kurumların, kişilerin lehine sonuçlar doğuracak kararları gözetmesi gerektiğini ifade eden Memiş, söz konusu davanın kazanımı halinde kişilerin mezuniyet durumuna bakılmaksızın kendilerine uygun düzeyde KPSS sınavına girebileceğini söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları