loading
close
SON DAKİKALAR

Latmos’ta yapılan bilinçsiz kazılar ile ilgili kaç soruşturma başlatıldı?

Latmos’ta yapılan bilinçsiz kazılar ile ilgili kaç soruşturma başlatıldı?
Tarih: 13.02.2022 - 23:44
Kategori: Çevre

Ekosistemin önemli bir parçası olan Latmos Dağları, maden faaliyetleri nedeniyle zarar görürken CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül konuyu bir kere daha Meclis gündemine taşıdı.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Latmos Dağlarındaki maden faaliyetlerini Meclis’e taşıdı. Bülbül, “Doğa bilinçsiz kazılar ve maden faaliyetleri sonucunda tahrip olmaktadır” dedi.

Ekosistemin önemli bir parçası olan Latmos Dağları, maden faaliyetleri nedeniyle zarar görürken CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül konuyu bir kere daha Meclis gündemine taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a soru önergesi veren Bülbül, www.istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada “Bölgede arıcılık faaliyetlerinin yanı sıra zeytin ağaçlarını, fıstık çamlarını ve verimli meraları da içinde bulunduran bitki örtüsü, zarar görmektedir” dedi.

Bülbül atrıca Bakan Ersoy’a şu soruları yöneltti:

1- Latmos’ta yapılan bilinçsiz kazılar ile ilgili kaç soruşturma başlatılmıştır?

2- Latmos’ta bulunan tarihi kültür mirasının korunması için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

3- Latmos’ta kaçak kazıların dinamit kullanılarak yapıldığı yönündeki iddialar için herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?

4- Latmos’ta son on yıl içerisinde kaç maden çalışması yapılmıştır? Bu maden çalışmalarının kaçı aktif olarak devam etmektedir?

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları