loading
close
SON DAKİKALAR

Mahkeme HES’i durdurdu ama yol yapımı kaçak devam ediyor

Mahkeme HES’i durdurdu ama yol yapımı kaçak devam ediyor
Tarih: 26.07.2019 - 09:12
Kategori: Çevre

Artvin Arhavi'de Kamilet Vadisi ile Pilarget olarak anılan bölgede yapılmak istenen HES'e Rize İdare Mahkemesinin verdiği durdurma kararına rağmen şirket çalışmalarına devam ediyor.

Arhavi’de Kamilet Vadisi ile Pilarget olarak anılan ve 5 köyü kapsayan bölgede yapılması planlanan hidroelektrik santrali (HES) için Rize İdare Mahkemesi durdurma kararı vermesine rağmen projenin yol yapım çalışmaları sürüyor. Duruma tepki gösteren yöre halkı vadinin öncelikli koruma alanı ilan edilmesi istiyor.

HES’e karşı dava açanlardan Alican Can, davayı kazandıklarını ancak şirketin hâlâ kaçak olarak çalışmaya devam ettiğini belirterek “Yol çalışmaları ve dökülen malzemeler vadiyi perişan etti” dedi.
Arhavi Doğa Koruma Platformu Sözcüsü Leyla Öncel ise çalışmaların durdurulmuş olması gerektiğine dikkat çekerek “Müfettişler gittiğinde çalışmadıklarını söylemişler ancak gizlice bir şeyler yapıldığını düşünüyoruz. Çünkü bölgeye kimseyi yaklaştırmıyorlar” dedi.


Öte yandan ilçeye bağlı 5 köyün bulunduğu Pilarget bölgesinde yapılması planlanan 2 HES projesine de karşı çıkan köylüler, projelerin iptali için mahkemeye başvurdu. Yöre halkı, derelerine HES yapılmasına karşı çıkıp evlerine ve sokaklarına "Heves etme sonu yok" yazılı pankartlar astı.

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları