loading
close
SON DAKİKALAR

Mahmut Alınak tutuklandı

Mahmut Alınak tutuklandı
Tarih: 17.02.2020 - 16:25
Kategori: Gündem

Hukukçu, siyasetçi ve yazar Mahmut Alınak “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklandı.

Daha önce 9 kez cezaevine giren Kars’taki evinden 13 Şubat sabahı gözaltına alınan yazar, siyasetçi Mahmut Alınak tutuklandı.

Savcılık sorgusunun tamamlanmasının ardından “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla sulh ceza hakimliğine sevk edilen Alınak, Mezopotamya Ajansının haberine göre, aynı iddiayla tutuklanarak Kars Cezaevine gönderildi.

Mahmut Alınak kimdir?

1952 yılında Kars´ın Digor ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Digor´da, liseyi ise Kars´ta tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi´nden mezun oldu. Aynı zamanda Gündem gazetesinde köşe yazarlığı yaptı, 10’a yakın kitabı yayınlandı.

1987 yılında yapılan genel seçimlerde SHP’nin Kars adayı olarak TBMM’ye girme hakkı kazandı. Dört yıl sonraki erken genel seçimlerinde ise HEP-SHP ittifakının Şırnak adayı olarak seçimi kazandı. Daha sonra DTP Kars İl Başkanlığı görevini yürüttü. 2007’de yapılan genel seçimlerde DTP destekli bağımsız Kars milletvekili adayıydı.

Birçok kez cezaevine giren Alınak, 2011 yılının Aralık ayında KCK operasyonları kapsamında tutuklanmış, 18 Temmuz 2012’de tahliye edilmişti. İşkence konusunda kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek 14 ay 17 gün hapis cezasına çarptırılan Alınak, Kars Açık Cezaevi’nden denetimli serbestlikle bırakılmış daha sonra uygulanan tedbirleri reddettiği gerekçesiyle tekrar 16 Eylül 2014’te cezaevine konulmuştu. 5 Aralık 2014’te tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi’nden serbest bırakıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları