loading
close
SON DAKİKALAR

Mezitli’den sonra Anamur’da da aynı tehlike

Mezitli’den sonra Anamur’da da aynı tehlike
Tarih: 16.06.2019 - 15:09
Kategori: Çevre

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Bir kumsalın bu denli tahrip edilmesi Mezitli’de olduğu gibi Anamur halkı tarafından da yasal direnç hakkı kullanılarak protesto edilmelidir. Bende şahsım adına canlılarımızın korunması için elimden gelen desteği sağlamaya hazırım" dedi....

Mersin’in MHP’li Anamur Belediyesi, caretta caretta ve yumuşak kabuklu nil kaplumbağalarının üreme ve yumurtlama alanı olan sahil şeridine ‘piknik alanı’ yapmak amacıyla toprak döşedi.
 
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’den sonra Anamur’da da Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme alanı olan sahile kepçelerle müdahale edildiği bilgisi üzerine bir açıklama yaptı. 

Mersin Çevre Dostları Derneği Anamur temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasında; Cerenler mevkiinde sahilde bulunan kumların Anamur Belediyesi’ne ait iş makineleriyle kum alındığı ve yerine toprak doldurularak tahrip edildiği bilgisini aldığını söyleyen Başkan Tarhan, şöyle konuştu:

“Bahsi geçen iddialara göre; söz konusu alan bir şahsa çay bahçesi yapılması için tahsis edildiği bilgisi paylaşılıyor. Daha birkaç hafta önce Caretta Carettalar’ın, kum zambaklarının büyük bir tehlike atlattığı Mezitli’den sonra Anamur’da da benzer bir durumun yaşanması bizleri son derece kaygılandırmaktadır.

Pullu Tabiat Parkı ile Anamuryum Antik Kenti arasındaki yaklaşık 13 km’lik sahil şeridi, iç hukukta da geçerli uluslararası sözleşmelerle ve özel yasalarla korunan, doğal sit alanı bölgesindedir. Belediyenin herhangi bir tasarrufu söz konusu ise imar kanunu ve yönetmeliği ile kıyı kanunu ve yönetmeliğine, yapılaşma için kıyı kenar çizgisine uyulmak zorunluluğunu hatırlatmayı görev biliyorum. Belediyenin tapulu alanı olmamasına rağmen bu alanda uygulama yapıyor ise son derece düşündürücüdür. “Hazine’den tahsis belgesi almış mıdır?”, “Kullanımı kendi inisiyatifinde midir?” sorularının açıklığa kavuşturulmadan iş makinelerinin çalışmaya başlaması kaygı vericidir.

Çevrenin doğal yapısına verilen zararla birlikte nesli tükenmekte olan Caretta Carettaların, Yumuşak Kabuklu Nil Kaplumbağası ve endemik kum zambaklarının üreme alanı olan bir kumsalın bu denli tahrip edilmesi Mezitli’de olduğu gibi Anamur halkı tarafından da yasal direnç hakkı kullanılarak protesto edilmelidir. Bende şahsım adına canlılarımızın korunması için elimden gelen desteği sağlamaya hazırım."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları