loading
close
SON DAKİKALAR

Milas’ta katı atık düzenli depolama tesisi 27 Temmuz’da açılıyor

Milas’ta katı atık düzenli depolama tesisi 27 Temmuz’da açılıyor
Tarih: 26.07.2018 - 09:53
Kategori: Çevre

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve bölgenin 25 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan katı atık düzenli depolama tesisi 27 Temmuz’da yapılacak törenle hizmete açılacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Milas’ta yapımı tamamlanan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi, 27 Temmuz’da hizmete açılacak.

Haziran 2017’de yapımına başlanan tesis 17 milyon 137 bin liralık tutarı ile bölgeye yapılan önemli yatırımların arasında yer alıyor.

Bölgenin 25 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan tesiste çöplerden oluşan gazlardan elektrik enerjisi de üretilecek.

Tesis alanında biyobozunur atık azaltımını sağlamak amacı ile kurulacak fermantasyon tesisiyle elektrik enerjisi üretimi yapılacak. Fermentasyon tesisinden çıkacak atık ısının değerlendirileceği tesis alanında sera kurulumu gerçekleştirilerek, artan ısı enerjisinin de bölgede kullanımı sağlanabilecek. Ayrıca tesis alanında karışık atık içinde bulunan ekonomik değeri olan atıkların ayrıştırılmasının sağlandığı ön işlem tesisi kurulacak. Bu sayede atığın miktarı da azaltılarak tesisin daha uzun süre kullanımı sağlanacak.

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi arkasında bulunan tesis, 27 Temmuz Cuma günü saat 18.00'da gerçekleştirilecek ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün de katılacağı törenle hizmete açılacak.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları