loading
close
SON DAKİKALAR

Murat Kurum: 1999 öncesi yapılan denetime tabi olmamış yapıların yüzde 98'i yıkıldı

Murat Kurum: 1999 öncesi yapılan denetime tabi olmamış yapıların yüzde 98'i yıkıldı
Tarih: 23.02.2023 - 17:29
Kategori: Çevre

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "1999 öncesi yapılan, mühendislik hizmeti almamış, denetime tabi olmamış yapıların yüzde 98'inin yıkıldığını görüyoruz" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde hasar tespitinin bugün itibarıyla yüzde 80 seviyelerine geldiğini, birkaç gün içerisinde tamamlanacağını bildirdi.

 

Kurum, "Hasar tespitleri esnasında Hatay Defne ve Samandağ merkezli iki deprem yaşadık, bu bölgelerde orta hasarlı ve az hasarlı binalara bir kez daha bakacağız." dedi.

Bakan Kurum "1999 öncesi yapılan, mühendislik hizmeti almamış, denetime tabi olmamış yapıların yüzde 98'inin yıkıldığını görüyoruz" açıklaması yaptı.

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden 16 gün sonra yurttaşların kalıcı konutlarının sözleşmelerinin imzalanmaya başlandığını söyleyen Kurum, "Ev sahiplerine 5 bin lira kira yardımı yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımız kiracılara yapılacak kira yardımının da 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılması talimatı verdi" diye konuştu.

Deprem bölgesinde yapılacak konutlara kat kısıtlaması getireceklerini söyleyen Kurum, "Dükkanları mümkün olduğunca bina altına koymayacağız, bina yanına koyacağız" dedi.

Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Kurum, şunları kaydetti: "Milletimizin desteğiyle kentsel dönüşümü yapacağız, İstanbul'da da Ankara'da da İzmir'de de yapacağız ve vatandaşımızı çaresiz bırakmayacağız. Biz, kentsel dönüşüm sürecinin önünü açtık, açmaya da devam edeceğiz. Bu bir milli güvenlik, beka meselesidir. Kentsel dönüşüm üzerinden siyaset yapmayalım. Gelin hep birlikte masanın bir tarafında olalım, hep birlikte bu süreci yönetelim, başka acılar yaşamayalım."

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları