loading
close
SON DAKİKALAR

Oda TV davasında ikinci duruşma başladı

Oda TV davasında ikinci duruşma başladı
Tarih: 12.02.2012 - 02:07
Kategori: Gündem

Oda TV davasında ikinci duruşma, bu sabah, İstanbul'da Çağlayan Adliyesi’nde başladı.

Oda TV davasında ikinci duruşma, bu sabah, İstanbul'da Çağlayan Adliyesi’nde başladı. Sanıklardan Yalçın Küçük'ün "Mesleğiniz ne?" sorusuna verdiği "Dava mankeniyim" yanıtı, salonu güldürdü.

Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık’ın da bulunduğu 12’si tutuklu 14 sanık hakkında açılan Oda TV davasının ikinci duruşması görülmeye başlandı. 

22 Kasım’da görülen ilk duruşmada bazı sanıkların reddi hakim talebi üst mahkemece değerlendirilerek reddedilmişti. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma diğerlerine oranla daha büyük olan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi salonunda yapılıyor.

Duruşmanın başında sanıkların gayet neşeli oldukları gözlendi.

Ahmet Şık salona girdiğinde, "Hepinizi çok özledim" derken, Nedim Şener sakin bir tavırla, tek tek avukatlarla tokalaştı.

Duruşmaya sanıkların kimlik tespitleriyle başlandı. Dava sanıklarından Küçük, duruşmada mesleğini soran hakime, "Dava mankeniyim" dedi. Küçük'ün sözleri, salonda gülüşmelere neden oldu.

Küçük, sorgusu sırasında “Kıbrıs Havaalanı'nı, Magosa'yı ben aldım. Gaziyim. Önemli davalara beni alırlar, konu mankeniyim. Ayrıca emekli profesörüm. Sık sık hapishaneye girerim. Her askeri idare beni üniversiteden uzaklaştırır da…” dedi. 

Küçük'ün kimlik beyanının ardından Ahmet Şık, Nedim Şener, Barış Terkoğlu ve Soner Yalçın da kürsüye geldi. Sanıklar, kimlik bilgilerine ilişkin soruları yanıtladı.

Bu sırada, duruşma hakimi Soner Yalçın'a "Geliriniz ne kadar?" diye sordu. Soner Yalçın, "3 bin ile 13 bin arası" dedi. Hakim, "10 bin mi yazalım?" diye karşılık verdi. Soner Yalçın da bunun üzerine, "Kayseri usulü olsun 5'te anlaşalım" dedi. Yalçın'ın bu sözleri de salonu güldürdü.

Yalçın'ın ardından kürsüye gelen Barış Pehlivan ve Müesser Uğur'un da kimlk beyanları dinlendi. Uğur'un "Mesleğiniz nedir?" sorusuna, "30 yıllık gazetecinin ama iddianamede terörist yazıyor" şeklinde yanıt vermesi üzerine, Hakim, "Estağfurullah" dedi.

Davanın tutuksuz sanığı İklim Bayraktar da kimlik beyanında, "Türk medyasına rağmen hala evliyim. Medya beni komplocu ve şantajcı yaptı" diye konuştu

Mahkeme tarafından telefon kayıtları talep edilen Müesser Uğur'un avukatı söz aldı. Avukat, Uğur, yayın yasağı talebi olmadığını, sadece telefon görüşmeleri konusunda böyle bir talebi olduğunu belirtti.

Mahkemenin talebi reddetmesi üzerine "Müesser Uğur talebinden vazgeçti" beyanı alındı ve iddianamenin okunmasına geçildi.

Kimlik tespitlerinin ardından Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız’ın hazırladığı 134 sayfalık iddianamenin okunmasına geçildi.

Hakim, salondaki bazı izleyicilerin, cep telefonlarıyla iddianameyi kaydettiği şüphesiyle bir uyarı yaptı.

İddianamede adı geçen Kaşif Kozinoğlu'nun "tutuklu" diye okunması üzerine salondan tepki gelince hakim, "Öldüğü anlaşılmıştır" diye düzeltti

Mahkemede bulunan gazeteciler, iddianamenin okunmasının 2 saat süreceğini ifade ediyor. İddianameyi okuması için iki TRT spikerinin görevlendirildiği de öğrenildi.

İddianamede, Nazlı Ilıcak şikayetçi olarak yer alırken, tutuklu şüpheliler Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Ahmet Şık, Hanefi Avcı, Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Doğan Yurdakul, Müesser Uğur, Coşkun Musluk, Sait Çakır ve cezaevinde geçirdiği rahatsızlığın ardından hayatını kaybeden Kaşif Kozinoğlu ile tutuksuz şüpheliler Ahmet Mümtaz İdil ve İklim Ayfer Kaleli sanık olarak bulunuyor. Sanıklar hakkında 7,5 yıldan 41 yıla kadar değişen hapis cezaları isteniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları