loading
close
SON DAKİKALAR

Ödemiş'te JES projesi iptal edildi

Ödemiş'te JES projesi iptal edildi
Tarih: 15.03.2019 - 17:59
Kategori: Çevre

İzmir Ödemiş'te açılmak istenen jeotermal kaynak kuyusuna, bölgenin dere yatağı ve tarım alanı olması dolayısıyla izin çıkmadı.

Evrensel'den Özer Akdemir'in haberine göre İzmir'in Ödemiş ilçesi Küre ve Çamlıca mahallelerinde açılmak istenen jeotermal kaynak kuyusuna izin çıkmadı. İzmir Valiliği, DSİ ve Tarım İl Müdürlüğünden gelen olumsuz görüşler üzerine jeotermal kuyuları için başlatılan ÇED sürecini sonlandırdı.

İzmir Çevre Şehircilik İl Müdür Vekili Akif Kahya imzasıyla Ödemiş Kaymakamlığına gönderilen yazıda, Ödemiş'in Küre Mahallesinde ABN Madencilik Ticaret Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan "Jeotermal kaynak arama sondajı" için hazırlanan ÇED dosyasına yönelik kurum görüşlerinin istendiği aktarıldı. Projenin ÇED süreci ile ilgili DSİ 2. Bölge Müdürlüğünün değerlendirme yazısında "Sondaj alanı ve sondaj noktası Küre Deresi yatağı içinde kalmaktadır... Proje bu haliyle uygun bulunmamaktadır" denildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yazısında da bölgede yapılan incelemelerde alanın jeotermal kaynak arama sondajı için uygun görülmediği ifade edildi.

Bu iki kurumdan gelen olumsuz görüşlere dikkat çeken İzmir Çevre Şehircilik İl Müdür Vekili Akif Kahya, proje ile ilgili olarak sürdürülen ÇED sürecinin iptal edildiğini belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları