loading
close
SON DAKİKALAR

OSTİM davası ertelendi

OSTİM davası ertelendi
Tarih: 11.02.2012 - 20:36
Kategori: Özel Haberler

OSTİM ve İvedik Organize bölgelerinde meydana gelen patlamaların ardında açılan davanın görülmesine devam edildi.

OSTİM ve İvedik Organize bölgelerinde meydana gelen patlamaların ardında açılan davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme Büyükşehir Belediyesi ve bakanlıkların sorumluluklarının bilirkişi tarafından araştırılmasına karar verdi. Adliye önünde açıklama yapan aileler, adalet talebini yineledi.

Ankara'da OSTİM ve İvedik bölgelerinde geçtiğimiz yıl meydana gelen patlamalara ilişkin davanın 3. Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Olaya ilişkin 3 tanık ifade verdi. 

OSTİM ve İVEDİK patlamalarında yaşamını yitiren işçilerin ailelerinin avukatları, Çalışma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlu olduğunu belirterek, davaya dahil edilmelerini talep etti. Mahkeme, Bakanlıklar ve Belediyenin sorumluluğunun belirlenmesi için bilirkişi araştırması yapılmasına karar verdi.
 
Duruşma, 22 Aralık'a ertelendi. 

Ailelerden açıklama 

Duruşma öncesi Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapan aileler, patlamaların sorumlularının ortaya çıkarılmasını istedi.
 
Aileler adına konuşan Azize Atmaca, "Birinci duruşmada herkesin birbirini sorumlu tutmasını, ne gaz şirketlerinde ne patlama yaşanan işyerlerinde 'denetim görevi' olan kurumlar tarafından hiçbir denetim faaliyetinin olmamasını dinledik. Esef, acı, elem, keder duyduk" dedi.
 
İkinci duruşmada ise sanık ve tanık ifadelerinde duyduklarının öfkelerini daha da artırdığını kaydeden Atmaca, "Eşlerimizin, çocuklarımızın, kardeşlerimizin hayatlarının ne kadar kıymetsiz görüldüğünü dinledik. Suçluların soruşturmayı ve yargılamayı etkileyebilmek için nasıl da planlar yaptıklarını gördük" diye konuştu.
 
Aynı acıların bir daha yaşanmaması için... 

Patlamalarda sorumluluğu olanların ortaya çıkarılmasının önemli ve insani bir görev olduğunu belirten Atmaca şunları söyledi: "Bizler, OSTİM'de canlarını, sevgilerini kaybetmiş kişiler olarak başka canların yanmamasını, başka annelerin ve babaların ağlamamasını istiyoruz. OSTİM'de yakınlarını kaybetmiş ve yaralanmış aileler, bir araya gelerek memleketin geleceği için, iş ve işçi güvenliği için, sağlıklı yaşam koşulları için, kanun dışı çalışma koşullarını sona erdirmek için davalarımızın takipçisi olacağız." Atmaca aynı acıların bir daha yaşanmaması için, yeni canların yanmaması için mücadele edeceklerini vurguladı.
 
Atmaca, Van'da yaşanan depremde yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.
 
Ankara'nın OSTİM ve İVEDİK Organize Sanayi Bölgeleri'nde 3 Şubat 2011 tarihinde ard arda yaşanan patlamalarda 20 işçi yaşamını yitirmiş, çok sayıda işçi yaralanmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları