loading
close
SON DAKİKALAR

Siyah İnciri Altın Yılını Yaşıyor

Siyah İnciri Altın Yılını Yaşıyor
Tarih: 12.02.2012 - 18:33
Kategori: Çevre

Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Ahmet Doğan'Bursa Siyah İncirin Altın Yılını Yaşıyor'dedi

Bursa Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Ahmet Doğan, Bursa siyah incirinin altın yılını yaşadığını söyledi. Doğan, AB piyasalarından yüksek talep gören Bursa Siyah İnciri’nin 2,9 lira seviyelerinde olduğunu dile getirerek, üreticiyi kötü niyetli müstahsillere karşı uyardı.

Bursa Siyah İnciri’nin geçen yıl olduğu gibi bu yıl hasat döneminde de ihracatın yıldızı haline geldiğini dile getiren Ahmet Doğan, bu yıl Bursa Siyah İnciri’nin elekleme eksikliği sebebiyle yüzde 20 oranında rekolte düşüşü gözlemlenğini kaydetti. Arzdaki bu eksikliğe AB piyasalarındaki yüksek talep eklenince Bursa Siyah İnciri kilo fiyatının 2,9-3 lira bandında işlem gördüğünü vurgulayan Doğan, arzla talep arasındaki bu ilişki sayesinde incir üreticilerimizin yüzünün güldüğünü dile getirdi.

Doğan, şöyle konuştu: "Üreticilerimizi kendilerinden mal alan bazı kötü niyetli müstahsillere karşı uyarmak istiyorum. Her hasat döneminde üreticilerimizin bir kısmı verdikleri malın karşılığı olan hak ettikleri parayı dolandırıcı olarak rahatlıklar adlandırabileceğimiz sözde müstahsillere karşı uyarmak istiyorum. Genelin yüzde 10’nunu geçmeyen gözü üreticimizin emeğinde olan bu dolandırıcılara karşı bizler her türlü ikazı yapmaktayız.  

Hasat döneminin sonunda üreticinin emeğini çalan dolandırıcı olarak tanımladığım bu kişileri kamuoyu önünde deşifre ederek haklarında adli makamlara suç duyurunda bulunacağız. Üreticilerimizin de haklarını korumaları konusunda gerekli hukuksal desteği de ziraat odası olarak sağlayacağız."

Bursa Siyah İnciri’nde gözlemlenen yüz ağartan tablonun altında Bursa Valisi Şahabettin Harput’un Ethaphon kullanımının engellenmesi konusunda gösterdiği duyarlı tutumun da etkili olduğunu belirten Doğan, Vali Harput'a teşekkür etti

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları