loading
close
SON DAKİKALAR

Son 2 yılda denizleri kirleten 204 tesise 12 milyon lira para cezası verildi

Son 2 yılda denizleri kirleten 204 tesise 12 milyon lira para cezası verildi
Tarih: 23.02.2019 - 12:32
Kategori: Çevre

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son iki yıl içinde denizleri kirlettiği belirlenen 204 tesise idari para cezası, 5 tesise de faaliyet durdurma cezası verildiğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine verdiği yanıtta, 2017 yılında denizleri kirlettiği tespit edilen 124 tesise 7 milyon 147 bin TL, 2018 yılında ise 80 tesise 4 milyon 852 bin TL para cezası uygulandığını açıkladı.

Bakan Kurum, son iki yılda para cezası uygulanan tesis sayısının 204, faaliyeti durdurulan tesis sayısının ise 5 olduğunu bildirdi.

Bakan Kurum, Karadeniz, Akdeniz, Ege Denizi, Marmara Denizi ve Boğazlar olmak üzere tüm denizlerde meydana gelen kirliliğin ulusal mevzuatlar, uluslararası sözleşmeler ve AB direktifleri çerçevesinde izlendiğini belirterek, “Durumunun periyodik değerlendirmesi, kirlilik parametrelerinin sediman ve biyotada zamansal yöneliminin tespiti ve kirliliğin önlenmesi için alınan önlemlerin etkinliğinin ulusal ve uluslararası mevzuata uygunluğunun değerlendirmesi yapılmaktadır” dedi.

Bakan Kurum, denizlerde kirliliğin tespit edildiği alanların nehir ağızları, yoğun sanayi, kentleşme ve turizmin yer aldığı alanlar olduğuna dikkat çekti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde onlarca göl ve nehir bulunduğuna işaret ederek, “Denizlerimizin kirletilmemesi konusunda ne yazık ki sorumsuz olan kişi, kurum ve tesis sayısı da azımsanmayacak kadar çoktur. Onca uyarıya rağmen son 2 yılda 204 tesisin denizleri kirletmiş olması üzüntü vericidir. Ancak bu tesislere verilen para cezası miktarı oldukça düşüktür. 2 yılda 204 tesise verilen para cezası miktarı yaklaşık 12 milyon TL’dir. Hem çevre kirliliğine, hem insan sağlığına hem de denizdeki canlı yaşamına olumsuz etken olan kirlilikle mücadele konusunda çok daha ciddi ve caydırıcı tedbirler alınmalıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları