loading
close
SON DAKİKALAR

Tekirdağ'a yapılması planlanan termik santral protesto edildi

Tekirdağ'a yapılması planlanan termik santral protesto edildi
Tarih: 01.02.2018 - 14:39
Kategori: Çevre

Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri arasında kurulması planlanan termik santralin bilgilendirme toplantısında sivil toplum kuruluşları ve yurttaşlar termik santralleri protesto etti, toplantı yapılamadı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri arasında kurulması planlanan kömürlü termik santralin bilgilendirme toplantısında santrale karşı çıkanlar, protestoda bulununca zaman zaman arbede yaşandı.

Çerkezköy ile Kapaklı ilçeleri sınırları içerisindeki Pınarça mevkiinde yapılması planlanan kömürlü termik santral için bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen, aralarında şube müdürlerinin de bulunduğu yetkililer, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'ÇED halkın katılımı' adı altında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği toplantıda salon doldu, dışarıda kalanlar oldu. Salonda çoğunluğunu kadınlardan oluşan grup, termik santrale karşı çıkarak protesto etti, sık sık "Termik santral istemiyoruz" sloganları attı.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE YURTTAŞLAR PROTESTO ETTİ

Bu sırada dışarıda kalanlar da termik santrali protesto etmek için salona girmek istedi. Grup ile geniş güvenlik önlemi alan polis arasında tartışma çıktı, arbede yaşandı. Dışarıda, aralarında Greenpeace üyelerinin de bulunduğu grup, üzerlerine siyah elbiseler giyip, gaz maskeleri takarak yere yatıp, protestoda bulundu. Protestocular, 'Termik santral ölüm demektir. Ölümün ÇED'i olmaz. Diren Trakya, Diren Kuzey Ormanları', 'Kömür için ormana kıyma', 'Kömür tozu tüm Trakya'ya yayılacak', 'Kanser hastaları çoğalacak' 'Olmazbeya' yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Greenpeace avukatlarından Deniz Bayram ise, "Bu termik santral bölgede toprağa, suya, insana zarar verecek. Biz de bugün sivil toplum örgütü temsicileri ile birlikte buradaki toplantıya takip ettik. Toplantıda vatandaşlarımızı gereken ilgiyi göstererek, toplantının yapılmaması için tepkisini ortaya koydu. Bu konunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

Gerginlik üzerine bakanlık yetkilileri toplantıyı gerçekleştiremedi. Toplantının yapılamadığına dair tutanağa, "Halkın katılım toplantısı için saat 10.30'da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonuna gelinmiştir. Halkın katılım toplantısı açılışı yapılmıştır. Halk bilgi almak istemeyerek eylem yapmıştır. Toplantı kapatılmıştır" yazıldı.

 

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları