loading
close
SON DAKİKALAR

Terkos Gölü'nde akıl almaz olay

Terkos Gölü'nde akıl almaz olay
Tarih: 12.02.2012 - 13:51
Kategori: Çevre

Balık avlamaya giden 6 kişilk arkadaş grubu iki tekne kiralayıp göle açıldı. Akşama doğru teknelerden biri kayboldu. Diğer teknedeki iki kişi jandarmaya haber verince arama çalışmaları başladı

İstanbul Arnavutköy'den 6 kişilik arkadaş grubu, tatil günlerinde balık tutmak için Terkos Gölü’ne gitti. Dün öğleden sonra Balaban Köyü’ne gelerek 2 tekne kiralayan 6 arkadaş araçlarını sahile park edip teknelere binerek balık avlamak için göle açıldı. Arkadaşlardan 2’si bir tekneye binerken 4 kişi de diğer tekneye bindi. 

Saat 16.00 sıralarında içinde 2 kişinin bulunduğu tekne diğerinden ayrıldı. Bir süre sonra arkalarından gelmesi gereken tekneyi göremeyen 2 arkadaş diğerlerini aramak için geri döndü. Göl içinde aradıkları tekneyi bulamayan 2 arkadaş olayı yakınlarına bildirdi. Balaban köyüne gelen yakınlarıyla arama çalışmaları sürdürüldü. Tüm aramalara rağmen bir sonuç alamayan kayıp yakınları durumu geceyarısı jandarmaya bildirdi.

İhbarı alan jandarma zaman kaybetmeden gece görüşüne hakim 2 helikopteri gençlerin son görüldüğü yere yönlendirdi. Yoğun sise rağmen helikopterler 4 gencin içinde bulunduğu tekneyi bulamadı. Havadan arama helikopterle sürdürülürken gölde Zodyak botlar, karadan da jandarma asayiş timleri ile komandolar çalışmalara katıldı. Gölde kaybolan 4 kişinin yakını ve arkadaşları da sahile akın edip yaktıkları ateşin etrafında toplandılar.

Aralamarı izleyen bir balıkçı ise "Fiber tekne batmayacak diye düşünce yanlış. Fiber tekne 2 kat olursa batmaz. Tek kat tekne delindiği anda sulara gömülür" diyerek gençlerin teknesinin çif kattan oluşmadığını belirtti. Sabah saatlerinde çalışmalara hız veren jandarma, itfaiye ve kayıp yakınları 1 kişinin cesedine ulaştı. Kaybolan 3 kişinin arama çalışmaları sürdürülüyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları