loading
close
SON DAKİKALAR

TMMOB, Büyük Menderes Havzası'nda JES gerçeği raporunu açıkladı

TMMOB, Büyük Menderes Havzası'nda JES gerçeği raporunu açıkladı
Tarih: 04.03.2021 - 15:26
Kategori: Çevre

TMMOB Aydın İl Koordinasyon Kurulu 'TMMOB Büyük Menderes Havzasında Jeotermal Enerji Santralları Gerçeği ve Aydın İlinde Kurulu JES'lerin Çevresel Etkileri' başlıklı kapsamlı bir rapor yayımladı.

TMMOB tarafından, Aydın İl Koordinasyon Kurulu'nun ve yöre halkının talebi üzerine konunun uzmanlarından oluşturulan Teknik Heyet'in yerinde gerçekleştirdiği incelemeler ve araştırmalar sonucu hazırladığı "TMMOB Büyük Menderes Havzasında Jeotermal Enerji Santralları Gerçeği ve Aydın İlinde Kurulu JES'lerin Çevresel Etkileri" başlıklı rapor 4 Mart 2021 tarihinde yayımlandı.
 
Konunun uzmanlarından oluşturulan TMMOB Teknik Heyeti bu raporda; yoğun olarak Aydın'da ve Büyük Menderes Havzası'nda kurulan JES'lerin çevresel etkilerini sağlık, tarım, planlama, enerji ve ekonomik boyutlarda ele aldı.

İşletmeye alınmış jeotermal elektrik santrallarının üçte ikisini; yatırım, ön lisans ve planlama aşamasındaki santralların proje stokunun dörtte birini sınırları içinde bulunduran Aydın ilinde yaşanan çevresel tahribata yükselen itirazın haklılığı, rapor tarafından bir kez daha tespit edilerek kamuoyuna sunuldu.

Santralların plansızlığı, işletme sorunları, santral atıklarının tasfiyesi konuları, bunların çevresel etkileri tüm açıklığı ile raporda yer alıyor.

Tüm bunlar ve Büyük Menderes Havzası'nda büyük bir hızla ilerleyen JES çalışmaları göz önüne alındığında raporda sunulan çözüm ve öneriler; jeotermal enerjiye yaklaşımın yeniden ele alınması gerekliliğini gözler önüne serdi.

Raporun tamamına ulaşmak için tıklayınız

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları