loading
close
SON DAKİKALAR

Trabzon’da yaşanan “vahşi çöp depolama” sorunu Meclis gündeminde taşındı

Trabzon’da yaşanan “vahşi çöp depolama” sorunu Meclis gündeminde taşındı
Tarih: 03.11.2021 - 16:40
Kategori: Çevre

Trabzon'un Araklı ilçesi Taşönü Mahallesi'ndeki katı atık entegre ve bertaraf tesisinde vahşi depolama yapıldığı iddiası Meclis gündemine taşındı.

Trabzon'un Araklı ilçesi Taşönü Mahallesi'ndeki katı atık entegre ve bertaraf tesisine tepkiler sürüyor. Tesiste vahşi depolama yapıldığını bölge belirten bölge halkı, koku nedeniyle dışarı çıkamadıklarından şikayetçi. Yöre halkı tepkilerini tesisi daha önce defalarca protesto ederek göstermişti.  

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi Meclis'te basın açıklaması yaparak konuyu yeniden gündeme taşıdı. CHP'li Hamzaçebi, Trabzon'un Araklı ilçesindeki Taşönü Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi'nin hukuka uygun olmadığı iddiasıyla Trabzon Şehir Plancıları Odası tarafından açılan davada, mahkemenin, tesisin çevre düzeni planını iptal ettiğini belirtti. Bölgede incelemelerde bulunduğunu anlatan Hamzaçebi, halkın, canlıların ve atık suların karıştığı dereler ile Karadeniz'in, tesisten zarar gördüğünü ifade etti. Hamzaçebi, "hukuka uygun olmayan" tesisin faaliyetlerinin, bir an önce durdurulmasını istedi.

Hamzaçebi'nin yaptığı basın açıklaması şöyle:

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları