loading
close
SON DAKİKALAR

Tunceli ve Bingöl’de yangınlar devam ediyor

Tunceli ve Bingöl’de yangınlar devam ediyor
Tarih: 30.08.2021 - 13:22
Kategori: Çevre

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu "Munzur Vadisi Fırtına Veli Bölgesi, Kutuderesi ve Bingöl Yayladere de yangınlar devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Danzi ve Kurukaymak köyleri ile Koçeri mezrasında 17 Ağustos’ta başlayan ve Ovacık ilçesine sıçrayan orman yangını 13’üncü gününde devam ediyor.

Özel güvenlik bölgesi ilan edilmiş alanda çıkan yangına günler boyunca müdahale edilmemiş, belediyenin ve gönüllülerin müdahale çabaları ise engellenmişti.

Havadan müdahale ancak 12’nci günde başlamış, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Ovacık Munzur Vadisi Fırtına Veli Çeşmesi mevkiindeki yangına profesyoneller ve gönüllülerden oluşan 60 kişilik ekibin müdahale ettiğini söylemişti. 

Maçoğlu'dan yeni açıklama

Fatih Mehmet Maçoğlu sosyal medya hesabından Tunceli ve Bingöl'de yangınların devam ettiğini ifade eden açıklamada bulundu. Maçoğlu mesajında "Munzur Vadisi Fırtına Veli Bölgesi, Kutuderesi ve Bingöl Yayladere de yangınlar devam ediyor. Bizler gönüllü dostlarımız, profesyonel ekipler yangınlarla mücadeleye etmeye sonuna kadar devam edeceğiz." dedi. 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları