loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye'nin plastik atık ithalatı 5 kat arttı

Türkiye'nin plastik atık ithalatı 5 kat arttı
Tarih: 05.07.2019 - 13:42
Kategori: Çevre

Türkiye’deki plastik atık ithalatı 2016 yılının başında 4 bin ton olurken, 2018 başında aylık 33 bin tona yükseldi. Aynı yılın ortalarında aylık 20 bin tona gerileyen plastik atık ithalatı son iki yıl içerisinde 5 kat artış gösterdi.

PRNet’in Greenpeace verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye’deki plastik atık ithalatının Çin’deki plastik atık ithalatı yasağından sonra yükseliş gösterdiği gözlemlendi.

Atık ithalatı 2016 yılının başında aylık 4 bin ton iken 2018 yılının başında 33 bin ton olduğu ve aynı yılın orta aylarında 20 bin tona gerileyip sabit kaldığı saptandı.

Türkiye’de plastik atık ithalatının 10 bin tonluk kısmı İngiltere’den gelirken, Çin’de başlayan yasaklarla birlikte; Malezya, Vietnam ve Tayland’ın kısıtlamalarının ardından Türkiye ile birlikte Endonezya ve Hindistan’da da ithalatın yüksek miktarda artışına sebep olduğu belirlendi.

Türkiye’ye en fazla plastik atık ihraç eden ülkeler ise sırasıyla; İngiltere, Belçika, Almanya, ABD, Hollanda, İspanya, İtalya, Slovenya, Fransa ve Japonya oldu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları