loading
close
SON DAKİKALAR

Hedef: 2071

Atay Sözer
Tarih: 16.07.2022
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Atay Sözer; Gene her zamanki gibi seçimlere 2-3 ay kala meclis tarafından alınacak bir erken seçim kararıyla yasal görev süresini tamamlayamamış olacağından sil baştan yapıp bir hak daha kazanmıştı. Reis onuncu kez adaydı artık.

2023’e pek bir şey kalmadı o yüzden 20 sene öncesinden konulan 2023 hedefi boşa çıktı. Yeni hedef şu anda 2071.

Bekleyin pek bir şey kalmadı 49 sene ne ki? Göz açıp kapayana kadar geçer. Sonra şahlanacağız.

Ülke emin adımlarla ilerleyecek önce tırıs, sonra rahvan sonra gemi azıya alıp dört nala gidip en sonra da şaha kalkacağımız umudu var.

Ama sorun da burada zaten, sen at olmayı kabullendikten sonra bunun olmasının pek önemi kalmıyor o zaman sırtında da eli kamçılı bir binici illa ki olacaktır. Sonuçta da seninle gene Üsküdar’ın geçileceği olasılığı büyüktür.

Önemli olan insan gibi gitmektir nereye gideceksen.

Sene 2071… Benzin fiyatlarının vardığı son noktadan sonra artık bu bir sorun olmaktan çıkmıştır, insanlar artık gidecekleri yere yürüyerek gittiklerinden metabolizmaları yeni duruma hemen uyum sağlamış ve sağlık sorunu da büyük ölçüde halledilmiştir.

Artık ekmeğin de dilimle satılmaya başlanması da akıllıca adımlardan biri olmuştur.

Bugünlerde sarayda hummalı bir çalışma vardı, Reis yaklaşan 2071 seçimlere hazırlanmaktaydı. Muhalefet, önceki seçimlerde olduğu gibi Reis’in anayasaya göre bir daha aday olur mu olamaz mı konusunu tartışıyordu.

Sonunda “Aslında olamaz ama sonra mağdur ayağına getirip çamura yatmasın diye bir yolunu bulup olduralım, onu sandıkta yenelim.”, kararına vardılar.

Gene her zamanki gibi seçimlere 2-3 ay kala meclis tarafından alınacak bir erken seçim kararıyla yasal görev süresini tamamlayamamış olacağından sil baştan yapıp bir hak daha kazanmıştı. Reis onuncu kez adaydı artık.

Muhalefetin altılı masası ne kadar demokrat olduklarını kendilerine telkin ederek mutlu oldular. Sonra da bir cumhurbaşkanı adayının kriterleri nasıl olmalıdır konusunda bir toplantı daha yapmaya başladılar.

Yüksek Seçim Kurulu önceki yıllarda yüksek kısmı atılıp sadece “Seçim Kurulu” adını almış sonradan tamamen tek merkeze bağlanmıştı. Tüm kurul üyeleri tek bir kişiden oluştuğundan kararlar hiç vakit kaybetmeden alınıyordu.

Bu seçimde de yeni birtakım kurallar getirildi, buna göre:

Mühürlü ve mühürsüz bütün oylar geçerlidir ama mühürsüz olanlar çift sayılır.

Muhalefete verilen her iki oy tek oy sayılır, bunun nedeni sorulamaz çünkü paşa gönül öyle istemiştir.

Telefonla oy kullanma dönemi başlıyor: “Alo bizim evden beş kişilik oy reisin hanesine.”, diye verilen sipariş geçerli olacaktır.

Seçimlerin organizesi ihale usulü özel sektöre verilecektir, bunun için daha önceden çalışılan beşli arkadaşlar gayet uygundur. Eğer yöntemi bulunabilirse seçmen garantisi de verilebilir.

Bir diğer önemli konu da 2071 yılında da hâlâ bir numara olmadığı ortaya çıktığından bundan sonraki hedefin ne olacağıdır. Zamanın çok büyük bir hızla geçtiğinin artık farkına vardıklarından kendilerine biraz daha zaman kazandıracak bir tarih saptadılar.

Yeni hedef: 3023

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları