loading
close
SON DAKİKALAR

Karantina günlüğü 22

Atay Sözer
Tarih: 08.01.2021
Kaynak: wwww.istanbulgercegi.com

Atay Sözer; Size de oluyor mu bilmiyorum ama yeni kurulan Deva ve Gelecek partilerini fena halde karıştırıyorum. İkisi de AKP’den kopanların kurduğu parti biri Babacan’ın biri Davutoğlu’nun partisi.

160.GÜN

Yıllar önce sevgili Zeki Alasya, Metin Akpınar’ın çocukların aşılanması için yaptıkları bir kampanya vardı, bir dizi skeç içinde mesajlar verilirdi.

Bunlardan birinde Zeki, köylü Metin’e sorar;

“Aşılar hakkında ne düşünüyorsunuz?”

“Şincüüü iki tür aşu vardur; yarma aşuuuu , kakma aşuuuu.”

“Siz yanlış anladınız ben çocuklara yapılan aşıdan bahsediyorum.”

Metin kahkahalarla gülüp, dalga geçmeye başlar.

“Çocuklar aşuuuu olmaaaaz zeytuneee zeytuneeee.”

Bizim aşı olayı da yakında buna benzeyecek gibi…

“Sayın yetkili aşı konusunda çeşitli görüşler var, RNA tabanlı, virüs tabanlı diyorlar; Alman aşısı var, Çin aşısı, Amerikan aşısı, İngiliz, Rus aşıları milletin kafası karıştı, ne yapalım?”

“Hiç karuşmasuuuun bizim iki tür aşumuz olacak yaarmaaaa aşuuu kakma aşuuuu… Ya yara-cağuz ya kakacağuz tercüh sizün…”

161.GÜN

“Damat nerde?” arayışları gizimi bir hal almaya başladı nedense bana “Gülistan Doku ne-rede?” sözünü anımsatıyor. Damat beyin hikayesini önümüzdeki yıllarda bir Netfilx dizisi olarak izlersek şaşırmayalım.

162.GÜN

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyum rektör tepki alıyor protesto ediliyor haklı olarak. İyi de bu yeni bir şey değil ki; şimdi her yerde kayyum var.

163.GÜN

“Bu Trump gitmemek için bir şey yapacak mutlaka.” diyenler haklı çıktı. Parlamento binasını Kaptan Swing benzeri heriflere işgal ettirdi resmen. Ha gayret oylamaları iptal ettirecekti de. Ama taktik olarak sanıyorum aldığı rol modelde hata yaptı “oylarımız çalındı” sloganı her coğrafyada tutmayabiliyor işte. Yüzde elliyi bir sözüyle gaza getirip sokağa dökme hevesi ters tepti. Şimdi büyük bir olasılıkla “Hiç haberim yoktu vallahi ben de onları bacanaktan duy-dum.” diyebilir.

164.GÜN

Size de oluyor mu bilmiyorum ama yeni kurulan Deva ve Gelecek partilerini fena halde karıştırıyorum. İkisi de AKP’den kopanların kurduğu parti biri Babacan’ın biri Davutoğlu’nun partisi. Üstelik ikisinin logosu bile aynı sayılır ikisi de yaprak, biri asma yaprağı biri filizlenmiş küçük bir yaprak. Bari onlar farklı olaydı. Bu kadar benzerlik içinde karıştırmamak olası değil elbet.

-Oyumu Babacan’ın geleceğine veriyorum.

-Gelecek değil, Deva olacak Babacan’ınki Deva.

-Ama Babacan’ın alacağı oy bir şekilde onun geleceği olacak.

-Davutoğlu da milletin derdine deva olacağını söylüyor ama.

-Ama partisinin adı “Gelecek”, onun kullandığı deva, şifa anlamındaki deva.

-Ama Babacan, Deva’ya oy verilirse halk gelecekte deva bulacak, diyor; şimdi ben anlama-dım kim kimin devası kim kimin geleceği?

-Şimdi bak Davutoğlu Gelecek oluyor, yaprak olan var ya.

-Bu yaprak mı?

-Yok öteki yaprak, asma yaprağı; öteki daha küçük yaprak, bir dal üstünde çıkmış bir yaprak.

-Şimdi bi dakika tane tane söyle; devanınki asma yaprağı, Davutoğlu dal yaprak öyle mi?

-Asma yaprağı olan Gelecek onunki Babacan, öteki Deva, Davutoğlu daldaki küçük yaprak… Yok yahu… Tersi olacak, şimdi Deva olan küçük dal yaprak, Gelecek olan Babaoğlu… Bü-yük dal yaprak… Pardon Davutcan küçük yaprak olarak gelecekte deva olacak… Davut Baba, gelecekteki Can’ın oğlunun asma yaprağını deva olarak küçük dal yaprakları yolacak… İm-daaaaaat ambulans çağırın ben iptal oldum.

Devreleri bu kadarıyla yakarsak, Muharrem İnce’yle Mustafa Sarıgül de partileri kurduktan sonra ne yaparız düşünmek istemiyorum.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları