loading
close
SON DAKİKALAR

Karantina Günlüğü 24

Atay Sözer
Tarih: 10.02.2021
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Atay Sözer: Gündem değiştirmede seri atışlar sürüyor. Şimdi de bir astronot meselesi çıktı. “Yere bakmıyoruz” diyen öğrencilere nazire yapar gibi “Tamam işte yukarı bakın o vakit” dendi.

173.GÜN
Boğaziçi direnişi pandeminin önüne geçti gibi; PROVA-REKTÖRÜN işi zor, aslında çoktan istifa edecek ama edemiyor bir türlü, hele hele Çakıcı’nın “Sakın istifa etmeye kalkma” diye yolladığı mektuptan sonra hiç olacak şey değil işin sonunda bakla kazığı ile tanıştırabilir maa-zallah. Bir mektup da öğrencilerden reise gitti, özetle “Biz tebaa değiliz” dediler ama anında tutuklamalar geldi.

174.GÜN
Rektör bey civar esnafla ortak çalışma yapıp üniversiteyi ilk yüze sokacakmış. Manav Rıza rektör yardımcısı, Bakkal Hayri baş danışman, Kasap Haydarkıç danışman, Pideci Sacitbölüm başkanı, Pastacı Macit araştırma görevlisi; Elektrikçi Niyazi elektrik, Nalbur Bilal inşaat, Mo-torcu Fadıl Usta makine fakültelerine dekan oldu. Bundan sonra kim tutar Boğaziçi’ni?

175.GÜN
Kafelerde gizlice otururken muhbir vatandaşların sayesinde baskına uğrayanlara ceza yememeleri için taktik.
Polisi görünce hemen yeni gelmiş numarası yapın polislere “AKP kongresi bu katta mıydı?” “Reis ne vakit gelecek, daha bekleyelim mi?” türünden sorular sorun.

176.GÜN
Fazla masraf yapmadan yaşamak için dahiyane öneriler yapıyorlar; marketlere aç karnına gitmeyin, araba değil el sepeti alın, çocukları evde bırakın ki “Onu al, bunu al” diye tutturmasınlar, ürünleri ellemeyin ki sahiplik duygusu uyanmasın, ikramları kabul etmeyin, gurme reyonunun önünden geçerken kafanızı çevrin. Aslında yararı olabilecek öneriler. Ama bu konuda çok daha kâr sağlayacak bir yöntem uygulayabiliriz.
Bir kere aç karnına gideceksin, olabilecek en büyük arabayı alacaksın, çocukları özellikle getireceksin. Aklına ne geliyorsa dolduracaksın, dokunduğun her şey senindir, at sepete. Sa-lam sosis, sucuk, her çeşit ithal peynir at sepete, çikolata, dondurma ne bulduysan at sepete maksat gözün doysun; yaklaşık 5000 liralık bir miktar olduğunda kasaya doğru ilerle, arabayı sağ tarafta bırak sonra, “Alışveriş yapmadan çıkış” bölümünden usulca uza. Bak bir anda 5000 lira kardasın işte, bir daha da şikâyet falan etme.

177.GÜN
Hakkını verelim ama gündem değiştirmede üstüne yok; biz de her seferinde sazan gibi atılıp değişen gündemi tartışmaya başlıyoruz.
“Yeni bir anayasa gerek” cümlesi bitire bitmez bütün muhalefet hemen anayasa taslaklarını hazırlamaya başladı; bir kere de binmeyin şu dolmuşa. Muhteremlerin sadece anayasanın ilk dört maddesiyle sorunları var gerisi pek umurlarında değil, nasılsa uymuyorlar ne getirirsen getir fark etmeyecek.
“Anayasayı bırak da şu aş işi, aşı işi ne olacak hacı?” diyebildiğin sürece muhalefetsin arkadaş.

178.GÜN
Gündem değiştirmede seri atışlar sürüyor. Şimdi de bir astronot meselesi çıktı. “Yere bakmıyoruz” diyen öğrencilere nazire yapar gibi “Tamam işte yukarı bakın o vakit,” dendi. İlk yerli ve milli astronotumuzu uzaya yollayacağız hamdolsun. Tabii yapacakları dört şeritli yolla gidilecektir, bu günleri de gördük çok şükür. Mister Sıpak’ı da kıskandıracağız sonunda. Bu konuda son aşamaya gelindiği belli bir tek iş astronota ne isim vereceğimize kaldı. Bence AKTRONOT adı yakışır. Tabii bu işin ihale edileceği kişiler de çoktan belli. Yerli ve milli otomobil için çalışan “Babayiğit” işherifleri arada bu uzay işini de çıkartırlar artık. Hele hele en babayiğit olanı, “Milleti bitirdik şimdi sıra uzaylıların anasına geldi.” demeye başlamıştır çoktan.

179.GÜN
Uzaya giderken HES kodu da istenir mutlaka, aşı zorunluluğu da gelir herhalde. İş o zamana kadar aşılar gelir de oluruz inşallah. Yoksa işin sonunda dünyada kalmak var.

180.GÜN
“Ediyorum… etmiyorum… ediyorum… etmiyorum…” diye papatya yolan Muharrem İnce sonunda istifasını etti… Ortada henüz kurulmuş bir parti yok gerçi ama istifadan sonra çok sıkı bir şekilde muhalefete başladı. Her ne kadar bu muhalefet, iktidara değil muhalefete karşı bir muhalefet olsa da neticede bir yerden başlamak gerek. Soranlara gönül rahatlığıyla “Evet ben muhalefetteyim” diyebilir. Ama umarım sonunda “Yahu bu adam neden gene neden kazandı?” demez.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları