loading
close
SON DAKİKALAR

Karantina günlüğü 27

Atay Sözer
Tarih: 28.03.2021
Kaynak: wwww.istanbulgercegi.com

Atay Sözer; “Kullanışlı aptalları” tam unutur gibi oluyorum ama ötekilerin yaptığı absürtlükler öyle pik noktasına fırlıyor ki alayının yedi ceddine fena halde saydırıyorum. Yatacak yeriniz yok sizin bir “Salaklar Müzesi” kurup hepinizi sergilemek gerek.

190.GÜN

Karantina günlünü yazarken elime farklı bir günlük geçti adı “Tımarhane Günlüğü” kimin yazdığını bilmiyorum ama ilginç notlar var sizinle paylaşıyorum.

TIMARHANE GÜNLÜĞÜ 1.GÜN

Gezi Parkı ve Topçu Kışlası meselesini gene ısıtıp getirmekte fayda var, gündem saptırmakta tek geçerim. Belediyeden alıp bir vakfa devretmeye karar verdim. Ama hangi vakıf olacağı konusunda kararsız kaldım hemen etrafımdaki heyete talimat verdim “Uygun bir vakıf adı uydurun” diye. Hemen uydurdular; “İbni Hayrullah Bin Haşhuş Hazretleri Vakfı”, “Molla Nurullah Sümbüli Vakfı”, “Suud El Fecaat Efendi Vakfı”, “Herifi Naşerif Vakıfı” gibi pek çok isim geldi. En iyisi kura ile belirlemek galiba. Sonra gelsin topçu kışlası görünümlü AVM.

TIMARHANE GÜNLÜĞÜ 2.GÜN

Yeni atadığım merkez bankası başkanını görevden aldım onun yerine bizim damadın bacanağını atadım, bu arada daha önce görevden aldığım eski merkez bankası başkanını bankanın korumalığına o korumayı da danışmanlığıma getirdim. Yeni görevden aldığım yeni merkez başkanını damadın bacanağından boşalan yere atadım. Böylece herkes memnun kimse işsiz kalmadı, hakkaniyetli bir kişi olduğum anlaşıldı.

TIMARHANE GÜNLÜĞÜ 3.GÜN

Damadın bacanağı meğer bizim öteki damat olmuyormuş onu unutmuşum yerine atama yapınca biraz bozuldu tabii, bu akrabalık ilişkilerini hep karıştırıyorum böyle. Bu yüzden bacanaklık görevinden de alıp bu kez Merkez Efendi vaizliğine atadım; merkez bankasından geldiği için merkezlik tecrübesi vardır zorluk çekmez.

TIMARHANE GÜNLÜĞÜ 4.GÜN

Aklıma esti İstanbul Sözleşmesini de iptal ettim, keyif benim değil mi? Gelsin Ankara Sözleşmesi… Misal, ey kadınlar kocanız ümüğünüzü sıkıp kafanızı yararsa sakın ola diklenmeyin, ona kibarca bunun nedenini sorun kafanızı yarmışsa vardır elbet bir nedeni o söyleyince öğrenir bir daha o şeyi yapmazsınız. Ha eğer “Sana ne keyif benim kafa senin istediğim gibi yararım” derse gene diklenmeyin hemen mutfağa gidip ona sevdiği yemekleri yapıp gönlünü alın… “Kadının beyanı esastır” saçmalığı yerine “Erkeğin beyanı emirdir” maddesi gelecek.

TIMARHANE GÜNLÜĞÜ 5.GÜN

Aya gitmemize çok az zaman kaldı, bunun için ilk adımlar atıldı. Uzay ajansına VİP dediğimiz arka kısmında karşılıklı oturma düzeni olan bir de minibüs alınacak 8+1 kişilik VIP minibüste arka kısımda yer alacak 6 koltuk üçerli karşılıklı hale dönüştürülebilecek. Bu aracın motor hacmi en az 2000 cc en fazla 2500 cc olacak. Ayrıca VIP minibüsün arka koltukları yatar pozisyon alabilecek. Yolcu bölümünde kol dayama yerleri bulunacak taşıtın rengi ise gri, siyah veya beyaz renk olacak. Ayrıca bir aşçı ve bir şoför için kadro da açıldı. İkinci adımda aya vasıl olup sert iniş yapacağız hamdolsun.

TIMARHANE GÜNLÜĞÜ 6.GÜN

2023’e pek bir şey kalmadı bu yüzden yeni hedef 2053 olsun ki zaman kazanalım. O zamana kadar kim öle kim kala. Kimseye bir şey olmazsa bile nasıl olsa unuturlar dediklerimi.

TIMARHANE GÜNLÜĞÜ 7.GÜN

Camide ayakkabı çalınmasını önlemek için hırsızı imam yapmışlardı. Bundan yola çıkarak koronaya önlem olarak virüsü Sağlık Bakanı olarak kabineye almak işe yarayabilir, bunu bir deneyelim.

192.GÜN

“Yastık altındaki altınlarınızı, dolarlarınızı bozdurun” talimatı geldiğinden beri evi alt üst ediyorum, “Yastığımın altındaki altınlarla dolarları kim aldı?” diye kıyameti koparttım evdeki herkesi azarladım. Acaba altınlar da çamaşırlarla beraber kirliye mi atıldı? Ama keşke altınımla dolarımın olduğunu önceden haber etseydiniz de ona göre önlemimi alsaydım. Bu şimdi mi söylenir yahu?

193.GÜN

“Montrö Boğazlar Sözleşmesi de iptal edilebilir” demiş arkadaşın biri. İhtimal nabız yokluyor ve bir şeylerin ayağını yapıyor. Gereken tepki gelmezse bu defa hilafetin ilanına dönebilir iş. Ne zaman ne diyecekleri belli değil, sağı solu kollamaktan, bakalım bugün ne herze yumurtlamışlar demekten kendi işimizi yapamaz olduk.

194.GÜN

Aradan zaman geçtiği için şu “Yetmez ama evet” diyen “Kullanışlı aptalları” tam unutur gibi oluyorum ama ötekilerin yaptığı absürtlükler öyle pik noktasına fırlıyor ki alayının yedi ceddine fena halde saydırıyorum. Yatacak yeriniz yok sizin bir “Salaklar Müzesi” kurup hepinizi sergilemek gerek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları